Önce temayül sonra karar!

AK Parti'de genel başkan adayı kongreye sayılı günler kala belli olacak. Teşkilata aday olarak istenen isimler soruluyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Mayıs 2016 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Önce temayül sonra karar!

Hakkı KURBAN

AK Parti, 22 Mayıs kongresine günler kala "temayül yoklaması"na odaklandı. Teşkilata, "Yeni genel başkan kim olsun?" sorusu yöneltilecek. Gelecek cevaplar, yeni genel başkan ve müstakbel başbakanın tespitinde önemli etkenlerden biri olacak.

EĞİLİM BELİRLENECEK

Kongre çalışmalarını koordine eden Üst Kurul'un değerlendirmeleri sonrası "istişare" mekanizmasının hızla işletilmesine karar verilmişti. Zamanın darlığına karşın, parti teşkilatının eğilimi ortaya çıkarılacak. Bu amaçla, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri, milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanlarına "Yeni genel başkan olarak kimi görmek istersiniz?" diye soruluyor. Kurucular Kurulu başta olmak üzere partinin önde gelen isimlerine de bu sorunun yöneltilmesi bekleniyor.

ERDOĞAN'LA İSTİŞARE

Üst Kurul, yanıtları analiz ederek, aday adaylarını belirleyecek. Son istişare, partinin doğal lideri olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılacak.

Düşük profil polemiğine nokta!

Temayül çalışmasının, "düşük profilli Genel Başkan" tartışmasına da nokta niteliği taşıyacağı vurgulanıyor. Adayın belirlenmesiyle birlikte, kamuoyuna nasıl ve kim tarafından takdim edileceği de netleşecek. Bu görevin Başbakan Davutoğlu veya Mehmet Ali Şahin'e verilebileceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber