Teröre bulaşan başkana af yok

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Özhaseki: Teröre karışan belediye başkanının yeri atamayla doldurulacak. O belediye meclisinin feshini de gündemimize aldık.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 13 Mayıs 2016 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Teröre bulaşan başkana af yok

Emin PAZARCI

Teröre ve yolsuzluğa bulaşan belediye başkanlarına karşı sert tedbirler geliyor. AK Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, bazı gazetecilerle bir araya gelerek, yeni döneme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Bir dakika tutulmayacaklar

Bugün nüfusun yüzde 67'sine AK Partili belediye başkanlarının hitap ettiğine dikkati çeken Özhaseki, AK Parti MKYK'da bir karar alındığını ve "kötülüğüne kanaat getirilen belediye başkanlarının bir dakika bile partide tutulmayacağını" söyledi. Partili bütün belediye başkanlarının mercek altına alındığına dikkati çeken Özhaseki, "Üzerinde durduğumuz ve incelemeye aldığımız yüzde 2-3'lük belediye başkanımız var. Bunları ciddi olarak takip ediyoruz. Sonuca göre gereğini yapmaya da kararlıyız" şeklinde konuştu.

Başbakan bekleniyor

Özhaseki, düzenlemede adım atmak için yeni başbakanı beklediklerini belirtti. Özhaseki,şöyle konuştu " Yeni yasayla belediyelerin elini rahatlatacağız. Tasarıda, teröre bulaştığı için görevden alınan belediye başkanlarının yerine atama yapılması maddesi var. Çünkü, yerinealttan daha kötüsü geliyor. Buralarda belediye meclislerinin de feshedilmesi gündemimizde

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber