Samimiyetsiz Avrupa

Avrupa Birliği'nin vize serbestisi için şart koştuğu maddelere; Türkiye'nin terörle mücadelesini aksatacak talepler eklemesine tepkiler sürüyor. MÜSİAD Başkanı Olpak; AB'nin samimi- yetsiz ve tutarsız olduğunu söyledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Mayıs 2016 08:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Samimiyetsiz Avrupa

Müstakil Sanayici İş Adamları (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, Avrupa Birliği'nin 'vize muafiyeti' konusunda Türkiye'nin terörle mücadele yasasında değişiklik yapmasını istemesine sert tepki gösterdi. MÜSİAD Başkanlar Kurulu toplantısı Adıyaman'da gerçekleştirildi. 81 ilin şube başkanlarının katıldığı toplantı sonrasında gerçekleştirilen yemekli toplantıda konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, devletin terörle mücadelesine tam destek verdiklerini vurgulayarak, Avrupa Birliği'nin talebini eleştirdi.

TERÖRLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Avrupa Birliği'nin 'vize muafiyeti' konusunda Türkiye'den Terörle Mücadele yasasında değişiklik yapmasını istemesini değerlendiren MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, "Gür bir sesle tekrar ifade etmek isterim ki, Türkiye teröre boyun eğmeyecek, terör inşallah Türkiye'ye boyun eğecek. Bu bakımdan devletimizin kararlılıkla sürdürdüğü terörle mücadeleyi MÜSİAD olarak sonuna kadar destekliyoruz. Ülkemiz bu kadar kararlı ve hassas bir süreçten geçerken maalesef görüyoruz ki, Avrupa Birliği'nin vize muafiyetini konuştuğumuz bir süre içerisinde bizden terörle mücadele yasası gibi çok önemli bir konuda değişiklik yapmasını istemesi, onların tutarlılığı, kararlılığı ve samimiyetiyle hiçbir şekilde bağdaştıramıyoruz" dedi.

AVRUPA'YI ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ

Avrupa Birliği'nin en büyük 5. ticaret ortağının Türkiye olduğuna dikkat çeken Olpak, "Şunları kaydetti: "İhracatımızın yaklaşık yüzde 50'sini Avrupa Birliği'ne yapıyoruz. Aramızdaki ekonomik ilişkileri son derece önemsiyoruz. Fakat Avrupa Birliği'nin bu diplomatlarının taleplerini, ya da siyasilerinin taleplerini bu noktadaki zorlaştırıcı engellerini de gerçekten anlamakta zorluk çekiyoruz.

Teşvik talebi

MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Şerif Yıldırım, Adıyaman'ın son 12 yılda önemli yatırımlar aldığını ancak eksiklerin çok olduğunu,

teşvik konusunda Adıyaman'ın mağdur edildiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber