35 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı dün operasyonların sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde 2, Şırnak'ta 8 teröristin daha öldürüldüğünü açıkladı. Ayrıca, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 4, Kandil'e yapılan hava harekatında da 18 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Mayıs 2016 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
35 terörist daha öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı devam eden operasyonlara ilişkin açıklamada bulundu.

Nusaybin'de 2 terörist daha öldürüldü, daha önceden etkisiz hale getirilen iki teröristin de cesedi bulundu. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 373 oldu. Ayrıca ilçede, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, 120 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, dört Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, iki el bombası, bir el telsizi ele geçirildi. 6 el yapımı patlayıcı daha imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 904'e yükseldi.

Şırnak'ta 8, Yüksekova'da 3 terörist öldürüldü

Şırnak'ta 8 terörist daha öldürüldü. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 369'a ulaştı. Ayrıca, 250 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ele geçirildi, dört el yapımı patlayıcı daha imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 954 oldu.

Hakkari'nin Yüksekova'da ilçesinde devam eden operasyonda, 3 terörist öldürüldü.

4 terörist silahlarıyla birlikte ölü ele geçirildi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde devam eden operasyonda, dört terörist silahları ile (bir M-16 piyade tüfeği, bir AK-47 piyade tüfeği, bir RPG-7 roketatar) birlikte etkisiz hale getirildi.

Silopi'de 1 terörist yakalandı, 5 terörist teslim oldu

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir bölücü terör örgütü mensubu terörist yakalanarak gözaltına alındı.

Öte yandan Silopi'de Irak Kuzeyi barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü mensubu beş terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şırnak'ın Uludere ilçesinde de Kureşin Tepe Hudut Bölüğü unsurlarınca üç el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

Dağlıca'da PKK hedefleri imha edildi

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde icra edilen hava harekatında, bölücü terör örgütünce kullanıldığı tespit edilen barınak, sığınak, mağara ve Doçka uçaksavar silah mevzileri imha edildi.

Kandil'de 18 terörist öldürüldü

Irak Kuzeyi, Kandil barınma alanındaki hedeflere yönelik olarak icra edilen hava harekatında 18 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.

PKK işbirlikçileri yakalandı

Mardin'in Dargeçit'te icra edilen aramada "yardım ve yatakçılık" suçundan üç iş birlikçi, iki av tüfeği ve bir kurusıkı tabanca ile yakalanarak gözaltına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber