Her veli ayda 2 kitap okuyacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Kasım 2006 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ERZİNCAN'daki Akşemsettin İlköğretim Okulu 1'inci sınıf öğrencilerine verdiği müzikli eğitim- öğretimle dikkatleri çeken sınıf öğretmeni Selahattin Yaylamaz, bu kez de ?Okuyan Veli' uygulaması başlattı.

Yaylamaz, projede her velinin yılda 15 kitap okumasını hedeflendiğini belirterek, ?Eğitimin ailede başladığı gerçeğinden yola çıkarak bu uygulamayı başlattık. Ekim ayında başladığımız bu projede her anne- baba şimdiye kadar iki kitap bitirdi. Böylece öğrenciler okulda öğrendikleri bilgileri aileleriyle daha kolay paylaşabilecek. Hedefimiz her velinin yılda 15 kitap okumasıdır? dedi.

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi'nde ?Aktif öğrenme ve öğretme yöntemleri' kursuyla öğrencilerin severek ve isteyerek öğrenme yeteneğini geliştiren 16 yıllık sınıf öğretmeni Selahattin Yaylamaz, geliştirdiği ?okuyan veli' projesini uygulamaya koydu. Akşemsettin İlköğretim Okulu'nda geçen yıl açılan ?Öğretim Teknolojileri Sınıfı'ndaki 32 öğrencisine harf ve kelimeleri Tarkan, Barış Manço gibi sanatçıların şarkıları eşliğinde öğreten Yaylamaz, Ekim ayından bu yana öğrenci velilerini de projeye dahil etti. Okul yönetiminin de desteğini alarak öğrenci velilerine kitap aldıran Yaylamaz, her bir veliye ayda 2 kitap okuma zorunluluğu getirdi. Kitapları velilerle birlikte düzenlediği toplantılarla belirleyen Yaylamaz, şunları söyledi:

?Aktif öğrenme ve öğretme yöntemi çocukların çok hoşuna gitti. Derslerin nasıl geçtiğini anlamıyorlar. Öyle ki teneffüsleri bile çıkmak istemiyorlar. Ama ben bu yöntemi sadece okulda değil, evlerinde de sürdürmek istiyorum. Bu nedenle velileri de projeye dahil ettim. Her veli okuduğu kitabı çocuklarına anlatacak ve onlara da okuma alışkanlığı kazandıracak. Velilerden büyük destek aldım. Ekim ayından beri 2'şer kitap okudular. Amacım kitap sayısını artırmak ve okuma alışkanlığını yaymak.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber