Emniyette vekalet dönemi başlıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 29 Kasım 2006 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in yaş haddinden emekli olmasıyla boşalan makama, hükümet tarafından bir atama yapılmadığı için vekalet dönemine geçiliyor. Cuma günü teşkilata bir törenle veda edecek Aydıner'in yerine bir atama yapılana kadar bu görevi vekaleten Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Necati Altıntaş'ın yürütmesine karar verildi.

Geçtiğimiz günlerde bir bypass ameliyatı geçiren Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner, Cuma günü yapılacak bir törenle teşkilata veda ederek emekli olacak. Aydıner'in yaş haddinden emekli olacağı aylar öncesinde bilinmesine rağmen bu makama hükümet tarafından bir atama yapılmadı.

Ankara kulislerinde atamanın Cumhurbaşkanı'na önerilen isimlerin kabul görmemesinden kaynaklandığı konuşulsa da, halen üzerinde durulan isimler İstanbul Valisi Muammer Güler, İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal, emniyet kökenli Aydın Valisi Mustafa Malay, Edirne Valisi Nusret Miroğlu, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü'nün isimleri dolaşıyor.

Emniyet Genel Müdürü Vekaletini her zaman olduğu gibi Personel ve Sosyal Hizmetlerden sorumlu yardımcısı Necati Altıntaş'a bırakırken, kulislerde dolaşan bir başka senaryoda bu koltuğun yaklaşık 1 yıl süre ile vekaleten yürütüleceği yönünde. Hükümetin vekil bürokrat geleneğini Emniyet Genel Müdürlüğü içinde sürdüreceği belirtilirken, 200 bin kişilik polis teşkilatının başına atamayı Cumhurbaşkanlığı seçiminin yapılacağı Mayıs 2007'ye kadar yapmayacağı ifade ediliyor. Bu süreç sonrasında kararname zincirinin Köşke getirilecek isimle tamamlanacağını ifade eden İçişleri Bakanlığı yetkilileri, "hükümete yakın bir vali tercih edilmez ise" gündeme gelmesi beklenen en güçlü isimlerin ise kısa bir valilik döneminin ardından İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah yada Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü isminin en güçlü olasılık olduğunu ifade ettiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber