Vali ile başkan bakanın önünde tartıştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2006 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'de incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın önünde Vali Mustafa Erkal ile DTP'li kadın Belediye Başkanı Songül Erol Abdil arasında "terör" tartışması yaşandı. Vali Erkal, toplumsal barış istediklerini söyleyen Başkan Abdil'e "Dağda en son silahlı unsur etkisiz hale getirilinceye kadar güvenlik güçlerimizin çalışması devam edecektir. Barış bu iş sonuçlanınca tamamlanmış olacak'' diye karşılık verdi. Abdil'in, "Keşke öyle olsa ama olmuyor" şeklindeki sözleri üzerine Vali Erkal, "Öyle olacak başka çaresi yok" diye çıkıştı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere dün geldiği Tunceli'de önce Vali Erkal'ı ziyaret etti. Bakan Akdağ, Tunceli'de hükümet olarak yoğun çalışmalar yaptıklarını, eğitim ve sağlık alanındaki sorunların ortadan kalktığını söyledi. 2 yıl önce 5 olan uzman hekim sayısının bugün 31'e ulaştığını belirten Bakan Akdağ, "Bu uzman hekim arkadaşlarımızın tamamına yakını muayenehanelerini kapatıp halkımıza ücretsiz sağlık hizmeti veriyor. Vatandaş ayrıca muayenehaneye giderek bıçak parası ya da muayene ücreti vermiyor. Bu çok sevindirici bir durum. Sadece birkaç hekim arkadaşımızın muayenehanesi var, onlar da yakında kapatacaklar" dedi.

Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunup, hastalarla sohbet eden Bakan Akdağ, daha sonra Vali Erkal ile DTP'li Tunceli Belediye Başkanı Abdil'i makamında ziyaret etti. Tunceli'ye yatırım yapılmadığını, işsizlik oranının yüksek olduğunu anlatan Abdil, "Halkımızın beklentisi toplumsal barışın sağlanması. Biz gerçek anlamda artık çatışmaların yaşanmasını istemiyoruz. Burada hiç kimse kendi çocuğunu kaybetmek istemiyor. Hiçbir insanımız ölmesini istemiyorum. Türkiye'nin bu yönde bir gelişime ve barışa ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Bakan Akdağ bu sözler üzerine, "Eğer bir ilde huzur yoksa, hiçbir girişimci yatırım yapmaz. Bu nedenle önce bölge huzura kavuşmalı, işsizliğin önlenmesi için de özel sektörün mutlaka yatırım yapması gerekiyor" karşılığını verdi.

Vali Erkal da, güvenlik güçlerinin görevini yaptığını, bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini söyledi. Erkal, "Her geçen gün etkisiz hale getirilen piyonların sayısı da artıyor. Dağda en son silahlı unsur da etkisiz hale getirilinceye kadar güvenlik güçlerimizin çalışması devam edecektir. Başkan'ın da bahsettiği barış bu iş sonuçlanınca tamamlanmış olacak ve barış o zaman sağlanmış olacak" diye konuştu.

Başkan Abdil, "Sayın Valim keşke o şekilde olsa ama olmuyor. Şiddetle sorun çözülmüş olsaydı daha önce olurdu" diye konuşunca Vali Erkal, "Öyle olacak başka da çaresi yok. Bu sıradan bir şiddet değil" diyerek çıkıştı. Tartışma üzerine Bakan Akdağ, devreye girerek, "Sayın Başkan buyurun ben sizi dinliyorum" diyerek ortamı yatıştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber