Velilerin kalorifer isyanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2006 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'nın İnegöl ilçesinde kalorifer kazanı iki kez çalınan ilköğretim okuluna yeni kalorifer kazanı alınamayınca, öğrenciler 3 haftadır derslere palto ve kabanları ile girmek zorunda kaldı. Yetkililerin çözüm bulmamasına tepki gösteren Okul Aile Birliği üyeleri, çocuklarının hastalanmaya başladığını belirterek, sorunun çözülmemesi halinde pazartesi gününden itibaren çocuklarını okula göndermeyeceklerini söyledi.

İnegöl'de faaliyet gösteren Starwood Fabrikası sahibi hayırsever işadamı Mehmet yıldız tarafından yaklaşık 5 yıl önce Milli Eğitim'e bağışlanan fabrikanın idari binası okul olarak hizmet vermeye başlarken, binanın yanında bulunan kalorifer kazanı iki ay önce kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındı. İstaş- Kentaş İlköğretim Okulu yönetimi tarafından alınan ikinci kazan da geçtiğimiz ay çalındı. Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kalorifer kazanının yokluğu kendini iyice hissettirirken, öğrenciler de derslere palto ve kabanlarıyla girmeye başladı.

VELİLER OKUL ÖNÜNDE TOPLANDI

Aradan 3 hafta geçmesine rağmen yetkililerin bir önlem almamasına tepki gösteren öğrenci velileri, bu sabah 500 öğrencinin eğitim gördüğü İstaş- Kentaş İlköğretim Okulu önünde toplandı. Çocukların soğuk nedeniyle hastalanmaya başladığını belirten Okul Aile Birliği Başkanı Serap Olcay, ?Üç haftadır çocuklarımız dondurucu soğukta eğitim görüyor. Bazı öğrencilerin bir haftadır hastalık nedeniyle okula gelmediğini öğrendik. Kazanın bir an önce takılıp, kaloriferlerin yanmasını istiyoruz. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız? dedi.

Okul Aile Birliği olarak imza toplayıp, belediyeye başvurduklarını belirten Serap Olcay, ?Belediye kazanın muhafaza altına alınması için okulun yanına bir oda yaptırıyor. Ancak ortada kazan yok. Yetkililer, sorunun çözümü konusunda bir adım atmıyor. Isınma sorunu çözülmediği takdirde pazartesi günü çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber