Rotaryenler eğitim için İstanbul'da toplandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 02 Aralık 2006 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıra eğitimde

Çeşitli ülkelerden üst düzey rotaryenler, başta eğitim olmak üzere insanlığın sorunlarına çözüm için İstanbul'da toplandı

GÜLAY FIRAT İstanbul

Dünyanın 90 ülkesinden 400 üst düzey rotaryen, insanlığın sorunlarına çözüm için İstanbul'da bir araya geldi. Rotary'nin 101 yıllık tarihinde ilk kez Türkiye'de yapılan toplantıda, rotaryenler çocuk felcinde gösterdikleri başarıyı diğer sağlık sorunları ile eğitim, yoksulluk ve su kaynaklarının korunması için de yakalama niyetinde olduklarını söyledi.

Ceylan Intercontinental Otel'de yapılan "Uluslararası Rotary 10. Zone Enstitüsü"nde 80 kadın rotaryen de yer aldı. Rotary'nin tarihinde ilk kez "Türk Direktör" Örsçelik Balkan tarafından temsil edilen ve Türk rotaryenlerin ev sahipliği yaptığı toplantının hedefi "insanlara daha iyi yaşama olanaklarını temin edebilme, daha iyi yaşam kalitesine yükseltmek için var olan sorunlara çözüm üretme" olarak açıklandı.

Rotary'nin eylem planının BM'nin milenyum hedefleri ile örtüştüğünü belirten Balkan, "Bu çerçevede eğitim ve diğer ülkelerde neler yapılıyor, herkes kendi deneyimlerini anlatıyor" dedi. Balkan, su sorunu üzerinde de çalışma başlattıklarını kaydetti. Gelecek yıl Rotary Vakfı Başkanı olacak eski Tayland Dışişleri Bakanı Bhicai Rattakul da dünyadaki en önemli unsurun "eğitim" olduğunu vurguladı.

Çocuk felcinden kurtulduk

Rotary'nin çocuk felci konusunda büyük hizmetler verdiğini kaydeden Balkan, "1985'ten itibaren 125 ülkede 350 bin vaka varken, şimdi bu dört ülkeye kadar düşürüldü. Türkiye de çocuk felcinden 2000'de kurtuldu. Çocuk felcinde Rotary bir zafere doğru gitmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber