Sınıfta eşini nasıl dövdüğünü anlatan öğretmene soruşturma

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Aralık 2006 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'nın Selçuklu İlçesi'ndeki Nesrin ve Ayşegül Kardeşler İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmen Mehmet Sevinç'in ders sırasında öğrencilere eşini nasıl dövdüğünü anlattığı öne sürüldü. Sevinç'in öğrencileri döverek okulu yakma tehdidinde bulunduğu da belirtildi.

Okulun 6 ve 7'nci sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin velileri, 24 yıllık matematik öğretmeni Mehmet Sevinç hakkında okul yönetimine farklı tarihlerde 4 ayrı şikayet dilekçesi verdi. 26 Eylül'de verilen bir dilekçede, öğretmen Mehmet Sevinç'in öğrencilere kötü söz söyleyip dayak attığı iddia edildi. Dilekçede Sevinç'in öğrencilerini "Beni şikayet ederseniz döverim. Bu okulu yakarım" diye tehdit ettiği de öne sürüldü. Öğretmen Sevinç hakkındaki şikayet dilekçeleri daha sonra da devam etti.

VELİLERİN ŞİKAYETİ

Öğrenci velilerinden Fadim Canparlak, dilekçesinde Sevinç'in çocuklara aşırı şiddet uyguladığını ve okuldan bir an önce alınmasını istediğini belirtti. Şeyma Kurt adlı veli ise şikayet dilekçesinde "Öğretmen Mehmet Sevinç, sınıfta çocuklara eşini nasıl dövdüğünü anlatıyor. Çocuklarımıza kötü örnek oluyor. Bir an önce hakkında gerekli işlem yapılmalı" dedi. Art arda gelen şikayet dilekçeleri üzerine okul idaresi, durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Müdürlük Sevinç hakkında soruşturma başlattı.

NOTU AZ VERİNCE

DHA'nın sorularını telefonda yanıtlayan Sevinç, iddiaların tamamının iftira olduğunu savundu. Sevinç, "Ben matematik öğretmeniyim. Çocuğa notu az verdiğimiz zaman, gidip velisine şikayet ediyor. Okulun bulunduğu semt özel bir yer. Bölünmüş ve parçalanmış ailelerin çocukları var ve bunlar serbest yetişmişler. Öğrenciler bedavadan ders geçmek ya da benden para sızdırmak istiyor. Sınıfta eşimi dövdüğümü anlattığım da itfira" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber