'Almanya'da kabul edilen karar tarihi bir hatadır'

"Üzerinde hukukçuların bile anlaşamadığı bu karar Türk milleti tarafından asla kabul edilemez, yok hükmünde bir karardır"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2016 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Almanya'da kabul edilen karar tarihi bir hatadır'

Başbakan Binali Yıldırım Azerbaycan ziyaret öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, Almanya parlamentosunda kabul edilen soykırım kararına ilişkin , "Dün Almanya parlamentosunda kabul edilen karar esasında dost ve müttefikimiz Almanya'nın parlamentosunun tarihi bir hatasıdır. Üzerinde hukukçuların bile anlaşamadığı bu karar Türk milleti tarafından asla kabul edilemez, yok hükmünde bir karardır. 650 kişilik Alman Parlamentosunda sadece 250 civarında temsilcinin katılmış olması aslında Alman Parlamentosunun çoğunluğunun bu kararı içine sindiremediğini de ortaya koymuştur. Önümüzdeki günlerde alınan bu kararın ne şekilde değerlendirileceği enine boyuna ele alınacak, Türkiye olarak gereken tavır ve davranış neyse bunu tereddütsüz yerine getireceğiz. Ümit ediyoruz ki yanlış hesap Bağdat'a gitmeden geri döner ve aklıselim galip gelir." dedi.

Başbakan Yıldırım, Bakü'ye hereketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Yıldırım Türkiye-Almanya ilişkileriyle ilgili olarak "Bu kararla Almanya'yla Türkiye ilişkileri gerçek anlamda zedelenmiştir. Almanya'yla ilişkilerimizin bir anda kötüleşmesini de kimse beklememeli. Biz bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini düşüyoruz. Bırakın bu işleri tarihçiler konuşsun. Eski defterleri karıştırmaya başlarsak en az hesabı olanın Türkiye olduğunu herkes bilmeli " diye konuştu.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

Yapılan anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ile siyasi sorumluluğu doğmuştur. Çünkü vatandaş oy verdiği insandan hesap sorar. Bazıları bunu anayasayı tanımıyor gibi çarpıtmaya çalışmışlar. Artık bu ucuz medya oyunlarından vazgeçmek lazım.

AZERBAYCAN'LA İLİŞKİLER

Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişkiler en iyi noktasındadır. Özellikle son günlerde yaptığımız TANAP projesi çok stratejik bir projedir.

BÖLGESEL VE ULUSLARARASI GELİŞMELER KONUŞULACAK

Yıldırım, iki gün sürecek ziyaret kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Başbakan Artur Rasizade ve Meclis Başkanı Oktay Asadov ile bir araya gelecek. Görüşmelerde, Türkiye-Azerbaycan ikili ilişkiler ile Yukarı Karabağ sorunu başta olmak üzere, bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber