Bozdağ: Kıymeti harbiyesi yok, yok hükmünde

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Almanya parlamentosunda oylanan sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yasa için, "Bizim için bu kararın bir kıymeti harbiyesi yoktur, yok hükmündedir" diye konuştu

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Haziran 2016 12:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bozdağ: Kıymeti harbiyesi yok, yok hükmünde

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bakın buradan bir kez daha söylüyorum. İstediğiniz kadar karar alın, Türkiye'yi bu tür sahte kararlarla, iftira niteliğindeki kararlarla sıkıştırma imkanınız yoktur. Bizim için bu kararın bir kıymeti harbiyesi yoktur, yok hükmündedir" dedi.

Adalet Bakanı Bozdağ, Almanya Federal Meclisi'nde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarına ilişkin karar tasarısının onaylanmasını ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen 11. Ceza Hukuk Günleri programında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Ermeni soykırım iddiaları Türk milletine, Türkiye devletine Türk tarihine ve aziz ecdadımıza açık ve tartışmasız bir iftiradır. Parlamentoların kararıyla tarihi iftiralar hakikate dönüştürülemez. Veya bir kanunla tarihi iftiralar hakikate dönüştürülemez. Düzmece mahkemelerle de tarihi iftiralar mahkeme kararıdır diye hakikate dönüştürülemez. Tarihi bizim tarihçilere bırakmamız lazım" dedi.

"YOK HÜKMÜNDEDİR"

Bakan Bozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bakın buradan bir kez daha söylüyorum. İstediğiniz kadar karar alın, Türkiye'yi bu tür sahte kararlarla, iftira niteliğindeki kararlarla sıkıştırma imkanınız yoktur. Bizim için bu kararın bir kıymeti harbiyesi yoktur, yok hükmündedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber