Bakan Çelik: Talim Terbiye Kurulu asli görevlerini yerine getiremiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Aralık 2006 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Talim ve Terbiye Kurulunun, yıllardır ders kitapları ile eğitim araçlarının incelemesini işini yapmaktan, asli görevini yerine getiremediğini bildirdi.

Çelik, CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'nın, ''Ders kitaplarının incelenmesi işinin Talim ve Terbiye Kurulundan alınarak bu konuda yeni komisyonlar oluşturulmasına olanak sağlayan yönetmelik değişikliğiyle'' ilgili soru önergesini yanıtladı.

Yıllardır ders kitapları ve ders araçlarını inceleme işinin Kurul bünyesinde yürütüldüğünü hatırlatan Bakan Çelik, bu durumun Kurulun asli görevlerine yerine getirmesine imkan vermediğini belirtti.

Hüseyin Çelik, kitap inceleme işleminin yeniden gözden geçirilmesinin kaçınılmaz duruma geldiğini ifade ederek, bu nedenle yönetmelik değişikliğine gidildiğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, okullardaki şiddet olaylarıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de geliştirdikleri izleme modeli çerçevesinde, düzenli aralıklarla gelişmeleri ve hazırlayacakları yıllık raporları kamuoyuna açıklayacaklarını bildirdi.

Bakan Çelik, çocuklar ve gençlerin şiddet ve benzeri risklerden korunması için gerekenlerin yapıldığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber