Gündemden önemli satırbaşları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Norveç Parlamento Başkanı Thorbjorn Jagland, Ankara'da.

- TBMM Başkanı Bülent Arınç Norveç Meclis Başkanı Thorbjorn Jagland ile görüşecek, ardından heyetlerarası görüşmelere geçilecek.

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Norveç Parlamento Başkanı Thorbjorn Jagland'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Norveç Parlamento Başkanı Jagland ile Başbakanlık Merkez Binada görüşecek.

2- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Binada toplanacak.

3- Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında, "Finansal İstikrar Raporunun" üçüncü sayısını kamuoyuna açıklayacak.

4- Fiyat artışları...

- TÜİK, TÜFE ve ÜFE bazında kasım ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak

5- Siyasi Partilerden...

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Çek Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Eva Filipi ile parti genel merkezinde bir araya gelecek.

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, parti genel merkezinde bazı özürlü derneklerinin yöneticilerini kabul edecek.

- Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Züheyir Amber, partisinin İzmir il binasında güncel gelişmeleri değerlendireceği basın toplantısı düzenleyecek.

6- Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, baro başkanlarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyecek.

7- Active Academy tarafından düzenlenen "Küresel Sermaye ve Türkiye" konulu 4. Uluslararası Finans Zirvesi, İstanbul'da başlayacak.

8- TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı, Bursa Sanayici ve İş adamları Derneğince (BUSİAD) düzenlenen "2006'nın değerlendirilmesi, 2007'den beklentiler" konulu aralık ayı "Çekirge Toplantısı"na katılacak.

9- Konferans...Tören...Toplantı...Sempozyum...

- Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yusuf Sarınay, Hacettepe Üniversitesinde "Ermeni Sorunu: Soykırım İddiaları ve Yanıtlar" konulu konferans verecek.

- Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinin 147. kuruluş yıl dönümü törenle kutlanacak.

- Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfınca

"Türkiye'de ve Dünyada Yerinden Edilme: Uluslararası İlkeler, Deneyimler ve Çözüm Örnekleri" konulu sempozyum İstanbul'da düzenlenecek.

- Sertel Gazetecilik Vakfınca verilen "2006 Sertel Ödülü" törenle sahiplerini bulacak.

- Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, İzmir'de güncel ekonomik gelişmeleri basın toplantısında değerlendirecek.

- Türkiye Kalite Derneği İzmir Şubesince 8 yıldır verilen Yerel Kalite Ödüllerine aday olan kuruluşlar, EBSO Sanayiciler Kulübünde düzenlenecek ve EBSO Başkanı Tamer Taşkın ile Kalder İzmir Şubesi Başkanı Şener Muter'in katılacağı basın toplantısıyla açıklanacak.

- Bursa Valisi Nihat Canpolat, Atatürk İl Halk Kütüphanesi bünyesinde, görme engelliler için yaptırılan "Sesli Kütüphane" bölümünün açılışını yapacak.

10- Yaşı küçük, ama geçirdiği operasyon çok büyük...

- Bilecikli Tüzün çiftinin 4 aylık bebekleri Elif Naz'ın tüm kalp damarları değiştirildi, kalbindeki iki delik kapatıldı ve kapakçığı onarıldı.

- Anne Şenay Tüzün:

- "Bu tür rahatsızlığı olan bebekler 1 yaşına kadar yaşarmış. Kızıma da 5 ay ömür biçmişlerdi"

- Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Çiçek:

- "Bu, bizim doğumsal kalp cerrahisinde önemli gördüğümüz, en ciddi problemlerden bir tanesiydi"

11- Uludağ'ın su kaynakları...

- Hazır su firmalarının önemli bölümünün, milli park statüsündeki Uludağ'ın kaynaklarını kullandığı, bu durumun ekolojik dengeyi bozacağı, yaban hayatına zarar vereceği bildirildi.

- Doğader Yönetim Kurulu Üyesi Gökbayrak:

- "Bu şirketler, Milli Parklar Kanunu'na göre, hiçbir ticari faaliyet yapılmaması gereken Uludağ'ın zirvesine kadar uzattıkları borularla, Uludağ'ı gerçek anlamda hortumlamaktadır."

12- Rize'de kahvehaneler öğretmen ve doktorlara zimmetlenecek.

- Rize Valisi Kasım Esen, insanların daha bilgili ve bilinçli olmalarını sağlamak amacıyla ildeki kahvehaneleri öğretmen ve doktorlara zimmetleyecek.

- Öğretmen veya doktorlar, kahvehaneleri ziyaret ederek başlangıçta günde en az 10 dakika buralardaki insanlara çeşitli konularda bilgiler verecek.

- Vali Esen: "Öğretmenimiz veya doktorumuz, özellikle insan sağlığı, dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeler, aile sağlığı, çocuk eğitimi gibi birçok konularda, günde en az 10 dakika sohbet edecek."

13- Türk Telekom Lig A'da 16. haftanın son maçında Kocaelispor ile Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, İzmit İsmetpaşa Stadı'nda karşılaşacaklar.

14- Galatasaray, Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'nda Liverpool ile oynayacağı maçın hazırlıklarını yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı yapacak.

- Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Liverpool İstanbul'a gelecek.

- Liverpool Teknik Direktörü Rafael Benitez, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılacak idman öncesinde basın toplantısı düzenleyecek.

15- 1. Uluslararası Sporda Sponsorluk Kongresi, İstanbul'da başlayacak.

- Kongrenin açılışına Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da katılacak.

16- Galatasaray, İngiliz takımlarıyla 15. maçına çıkıyor.

- Avrupa Şampiyonlar Ligi (C) Grubu'ndaki 5. maçında FC Liverpool ile sahasında oynayacak sarı-kırmızılı ekip, İngiliz takımlarıyla 15. kez karşılaşacak.

- İngiliz rakiplerine karşı 14 maç yapan Galatasaray, 2 galibiyet elde ederken, 6 kez berabere kaldı, 6 maçtan ise mağlup ayrıldı.

- Sarı-kırmızılılar, İngiliz ekipleriyle 4 kez elemeli turlarda eşleşirken, 3'ünde gülen taraf oldu.

17- Galatasaray'ın Avrupa kupalarında 197. randevusu...

- "Cim bom", bugüne kadar yaptığı 196 Avrupa kupası maçında 70 galibiyet, 76 yenilgi alırken 50 maçta ise eşitliği bozamadı. - Teknik direktör Gerets, 10. Avrupa kupası maçına çıkacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber