Kör eden ameliyata şok dava

El sanatları hocası Selver Tülin Parlakçı, batma şikayetiyle gittiği özel bir hastanede geçirdiği katarakt ameliyatı sonrası gözünü kaybetti. Körlük yaşayan Parlakçı, 510 bin TL maddi tazminat davası açtı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 06 Haziran 2016 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kör eden ameliyata şok dava

Neslihan KESKİN

Selver Tülin Parlakçı'nın İstanbul İdare Mahkemesi'ne açtığı davaya göre Parlakçı'ya, Trakya'daki bir hastanede sol gözünden Doktor Murat A. tarafından katarakt ameliyatı yapıldı. Parlakçı'nın lens yerleştirilen gözünde 5 ay sonra ani bir ışık çakması sonucu retina yırtılması oluştu. Parlakçı'nın gözüne ikinci ameliyat yapıldı. Parlakçı, ilk doktoru Murat A.'nın İstanbul'da çalışmaya başlaması üzerine İstanbul'a çağrıldı. Doktor Haluk E.'nin yaptığı ameliyatı gören Doktor Murat A., "Bu göz bu hale nasıl gelir? Bu bir ameliyat hatası. Takılan bant göz sinirlerinizi etkileyip retinayı büzerek yırtmış ve böylece görme yeteneğini kaybetmişsiniz" dedi.

Hayatım mahvoldu!

Bugüne kadar 5 operasyon geçiren Parlakçı'nın sol göz retinası yine açıldı. İstanbul'daki aynı hastanede bu defa Doktor Sinan T.'ye başvuran Parlakçı'ya sol gözünden dördüncü lazer ameliyatı yapıldı. İş ve sosyal hayatının bittiğini söyleyen Parlakçı dava dilekçesinde, "Son lazer ameliyatını yapan doktor gözün içini yakmıştır. Güneş ışığına asla çıkamıyor, kitap okuyamıyor ve bilgisayar kullanamıyorum. Sol gözüm neredeyse yarı yarıya küçülmüş ve büzülmüştür. İş, sosyal ve özel hayatım mahvolmuştur. 10 bin lira maddi, 500 bin lira manevi tazminatın davalı iki hastaneden tahsilini istiyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber