Akdağ: 4/B'linin sözleşmesi fesh edilmeyecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2006 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 31 Aralık 2006 tarihinde sözleşmeleri sona erecek olan sözleşmeli sağlık personelinin beklediği müjdeyi verdi.

Bakan Akdağ, 4/B statüsünde çalışan personel ile 1 Ocak 2007 tarihi itibariyle sözleşme yenileneceğini açıkladı. Bakan Akdağ, yayınladığı genelgede, son dönemlerde polemik konusu olan ve sözleşmeli sağlık personelinin uykusunu kaçıran spekülasyonlara açıklık getirdi. Söz konusu genelgede, sağlık hizmetlerinin önem ve önceliği nedeniyle ihtiyaç duyulan sağlık personelinin yeterli ve dengeli istihdamına dikkati çeken Akdağ, sağlık hizmetlerinin gereği gibi vatandaşlara ulaştırılması, hizmet sunumunun adil, etkin ve verimli bir şekilde yapılmasının bakanlığın temel görevleri arasında yer aldığını vurguladı. Akdağ, bu anlayıştan hareketle, sağlık birimlerinin sağlık hizmeti sunumundan doğan acil sağlık personeli ihtiyaçlarının karşılanması konusunun İl Sağlık Müdürlükleri ile birlikte koordineli olarak değerlendirildiğini, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (B) fıkrasına tabi sözleşmeli personel istihdam etmek suretiyle bu ihtiyacın karşılanmasına karar verildiğini kaydetti. 2006 yılı Mart ayı itibariyle bu şekilde, 9 bin 228 sözleşmeli yardımcı sağlık personelinin göreve başlatıldığını ifade eden Bakan Akdağ, söz konusu sözleşmeli personelin göreve başlamasıyla birlikte, hizmet sunumunda personel yetersizliğinden kaynaklanan aksaklıkların önemli ölçüde devam ettiğine dikkati çekti. Akdağ, genelgede şu ifadelere yer verdi:

"Diğer taraftan ücretleri döner sermayeden karşılanmak suretiyle istihdam edilen 4/B sözleşmeli personelin 31 Aralık 2006 tarihi itibariyle sözleşme süreleri sona erecek olup, bu personelin hizmet sözleşmeleri 1 Ocak 2007 tarihi itibariyle yenilenecektir. Bahse konu personelin hizmet sözleşmelerinin hangi hallerde feshedileceği hizmet sözleşmesinin 9. maddesinde belirtilmiş olmakla birlikte, ilgili sağlık birimlerimiz tarafından takdir yetkisi kullanmak suretiyle personelin hizmet sözleşmelerinin feshi yoluna gidilmeyecektir. Bilgilerinizi ve gereğini önemli rica ederim".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber