Kas gücüyle Pasifik'i aşacak

Türkiye'nin ilk okyanus kürekçisi Erden Eruç, rekorlar kitabına 8. kez adını yazdırmak için okyanusa açıldı. Eruç California'dan Hawaii'ye 2 bin 400 mil kürek çekecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 09 Haziran 2016 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kas gücüyle Pasifik'i aşacak

FURKAN ÖZKARA

Guinness Rekorlar Kitabı'na 7 kez adını yazdıran Türkiye'nin ilk okyanus kürekçisi Erden Eruç, yeni bir rekor denemesi için geçtiğimiz günlerde okyanusa açıldı. Sons of Pacific adlı takımıyla Büyük Pasifik Yarışı'na katılan Eruç, 100 günlük bir süreninin ardından ABD'nin California kıyılarından Hawaii'nin başkenti Honolulu'ya ulaşacak.

Türkiye'nin ilk okyanus kürekçisi Erden Eruç, yaklaşık 2 bin 400 millik bir parkura sahip Büyük Pasifik Yarışı'nda geçen cumartesi mücadele etmeye başladı. Takım arkadaşı Louis Bird'in daveti üzerine yarışa dahil olan Eruç ve Louis ikilisi, California'daki Monterey Bay'dan okyanusa açıldı. 11 ülkeden 8 ekibin mücadele ettiği yarışta takımlar iki ya da dört kişilik kürekçilerden oluştu. Yarışta 7.3 metre boyunda ve 1.82 metre enindeki kapalı alana da sahip ufak tekneler yer aldı. 876 gününü aynı kayıkta geçirerek Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdıran Eruç, "Louise'in takım arkadaşı rahatsızlanınca, beni davet etti. Rekortmen Babası Peter, Okyanus kürekçiliğinde yeni rotalar açan önderdi. Ben de onun anısına teknemin bordasında Peter'in logosunu taşıdım. Bu Pasifik geçişi ikimiz için de güzel bir tecrübe olacak" değerlendirmesini yaptı.

OnlIne takip

İngilizcesi Great Pasific Race olan Büyük Pasifik Yarışı internet ortamında canlı takip edilebiliyor. Erden Eruç ve Louis Bird ikilisi kullandıkları takip cihazı sayesinde Sons Of Pasific takımına ait teknenin verilerini takipçileriyle paylaşırken yazdıkları kısa notlarla da destekçilerine mesaj gönderebilme imkanına sahip.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber