Orman Bakanlığından Ceviz Eylem Planı

"Her bölgemizin coğrafi yapısına göre gelir getirici türler için eylem planları hazırladık. Kastamonu ve Sinop için de Ceviz Eylem Planı'nı uyguluyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2016 13:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Orman Bakanlığından Ceviz Eylem Planı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Her bölgemizin coğrafi yapısına göre gelir getirici türler için eylem planları hazırladık. Kastamonu ve Sinop için de Ceviz Eylem Planı'nı uyguluyoruz." dedi.

Bakan Eroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlık olarak ormancılık alanında 26 eylem planı hazırlayarak hayata geçirdiklerini, "Ceviz Eylem Planı"nın da bunlardan birisi olduğunu kaydetti.

Eylem planı kapsamında uygulanan çalışmalar doğrultusunda hem ceviz fidanı üretildiğini hem de üretilen fidanların toprakla buluşturulduğunu ifade eden Eroğlu, bozuk orman alanlarını üretime kazandırmak ve köylülere ek gelir sağlamak amacıyla geliştirilen projenin uygulanmasına bu yıl da devam edildiğini belirtti.

Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

"Kastamonu'da bu yıl içerisinde 30 bin fidanın ekimini gerçekleştiren orman teşkilatı, bu fidanları Kastamonu ve Sinop'ta toprakla buluşturacak. Daha önceki yıllarda dikilen 17 bin 500 ceviz fidanının aşılamasını gerçekleştiren Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü personeli geçtiğimiz yıldan bu yana da 13 bin 250 ceviz fidanını vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Ayrıca sadece 2016 yılı içerisinde okul ve cami bahçelerine bin 526 ceviz fidanı dikildi."

Eroğlu, "Her bölgemizin coğrafi yapısına göre gelir getirici türler için eylem planları hazırladık. Kastamonu ve Sinop için de Ceviz Eylem Planı'nı uyguluyoruz. Köylülerimizin gelirini artırmaya ve onlar için ek gelir kapısı olacak çalışmalar yapmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Zehra Aydın

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber