5 kumpasçıya 'Balyoz' davası

Mehmet Baransu, Tuncay Opçin için 75 yıl, diğer şüpheliler Yasemin Çongar, Ahmet Altan ve Yıldıray Oğur hakkında 52.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 10 Haziran 2016 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
5 kumpasçıya 'Balyoz' davası

HİLAL YILDIRIM

Balyoz planı davasında yargılanan sanıklara "kumpas'' kurulduğu iddiasına ilişkin Taraf Gazetesi çalışanlarıyla ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Mehmet Baransu, Ahmet Altan, Yasemin Çongar, Tuncay Opçin ve Yıldıray Oğur hakkında iddianame düzenlendi.

Herşey bavulla başladı

Baransu ve Opçin'in 35 yıldan 75 yıla kadar hapisleri istendi. Diğer şüpheliler Çongar, Altan ve Yıldıray Oğur hakkında ise 20 yıldan 52,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Balyoz soruşturmasının başlamasına neden olan bavuldaki belgelerin 'çalıntı' olduğu ifade edildi.

CD'lerdeki 118 belge ortada yok

Baransu hakkında verilen tutuklama kararının gerekçesinde, şüphelinin Balyoz darbe planı olarak bilinen plan ve bu plana ilişkin DVD, CD ve belgeler ile Egemen Harekat Planı'nı temin ettiği belirtildi. Bu bilgilerin devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken nitelikte olduğu vurgulanan kararda, CD'lerdeki 118 adet gizli belgenin çalındığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber