Hakkari'den acı haber geldi 2 şehit

Son dakika haberleri dün gece yarısı yürek burktu. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda 2 asker şehit oldu. Son dakika haberlerinin yaşandığı diğer bir ilimiz ise Van'dı. Van'da sabaha kadar çatışmalar sürerken, son dakika gelişmeleri karşısında Van Valiliği konuyla ilgili açıklama yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2016 09:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkari'den acı haber geldi 2 şehit

Hakkari'den gece yarısı bir son dakika haberi geldi.. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda 2 asker şehit düştü, 4 asker yaralandı. Alınan bilgiye göre, Tekeli Askeri Üs Bölgesine terör örgütü PKK mensuplarınca saldırı düzenlendi.

Çıkan çatışmada 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopterle hastaneye kaldırıldı.

Bölgede teröristlere yönelik hava destekli operasyon sürüyor.

Şehit uzman çavuş Mesut Ardıç 20 günlük evliydi

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Tekeli Tabur Komutanlığı'na bağlı üs bölgesine PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan uzman çavuş Mesut Ardıç'ın Biltis'in Ahlat İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit Ardıç'ın 20 günlük evli olduğu belirtildi. Şehit uzman çavuş Mesut Ardıç'ın Ahlat'ın Kırklar Mahallesi'nde yaşayan ailesine oğullarının şehit olduğu haberi, gece yarısı ulaştı. Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram tarafından sağlık ekipleri eşliğinde verilen acı haberi alan aile bireyleri gözyaşlarına boğuldu.

Henüz 20 gün önce önce evlenen şehit uzman çavuş Mesut Ardıç'ın baba evi Türk bayraklarıyla donatıldı, ilçedeki birçok ev işyerine bayraklar asıldı. Acı haberi alan şehidin komşuları ve yakınları eve akın etti.

"EVLATLARIMIZI BUGÜNLER İÇİN YETİŞTİRDİK"

Şehidin acılı eşi Ayşe Ardıç yakınlarının yardımıyla ayakta dururken, baba Mürsel Ardıç, şöyle dedi:

"Vatan sağ olsun, sizler sağ olun. Evlatlarımızı bugünler için yetiştirmiştik. Beni üzen 1 ay öncesinde evlilik yapmış olması, şahadet mertebesine ulaşması ise beni gururlandırıyor. Evlilik yaptı, hayalleri olmayan insan olur mu? İşte o kadar yetiştirebildik. İzmir'de düğün yaptık. Bir baba olarak üzerimizi düşeni yaptık. Allah ülkemize sükunet nasip etsin, iyilik versin. Bundan ötesi olmaz yani. Her gün kan, her gün kan bunun gideceği bir yer yok. Bir sonuca varacağı yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun, hepimizin üzerine düşen görev var. Bunları yaparsak inşallah ülkemiz sonuca varacaktır."

Baba Ardıç, cenazenin bugün ikindide Bitlis'in Ahlat'taki Abdurrahman Gazi Şehitliği'ne defnedileceğini söyledi.

GEÇEN AY DA İLÇEYE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞMÜŞTÜ

Bu arada, Ahlat İlçesi nüfusuna kayıtlı uzman çavuş Murat Sarıgül de 24 Mayıs tarihinde Van'ın Çaldıran ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin yola döşediği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 5 asker ile birlikte şehit olmuştu.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri dün gece İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi Sürmeli Sokak'taki bir evde saldırı hazırlığı içinde olan 8 kişilik PKK'lı grubunun bulunduğunu tespit etti. Operasyon için saat 02.00'de düğmeye basan ekipler, Sürmeli Sokak'ta teröristlerin bulunduğu binayı kuşatıp 'teslim ol' çağrısında bulundu.

SABAHA KADAR ÇATIŞMA

Teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda takviye ekip sevk edilirken, polis helikopteri de operasyona havadan destek verdi. Sürmeli Sokak'ın yanı sıra Karlıova ve Mahir sokaklarda teröristlerin girdiği bazı evler ve bahçelerde sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden çatışmada teröristlerden 3'ü ölü ele geçirildi.

Çatışmaların olduğu Sürmeli, Karlıova ve Mahir sokakların yarı sıra, teröristlerin kaçabileceği yerlerde öğle saatlerine kadar arama yapan güvenlik güçleri, teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Kaçan ve 5 kişi oldukları belirtilen teröristlerin yakalanması için güvenlik güçleri bölgede operasyonları sürdürüyor.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Van Valiliği 3 teröristin silahlarıyla birlikte ele geçtiği operasyonla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"İlimizde bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin deşifresine yönelik güvenlik güçlerimizin yürüttüğü çalışmalar neticesinde, 10.06.2016 günü saat 02.00 sıralarında İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesi Karlıova Sokak, Sürmeli Sokak ve Mahir Sokak civarında 8 kişilik silahlı grup olduğu tespit edilmiş, bölgeye kontrol amaçlı sevk edilen güvenlik güçlerimiz ile silahlı grup arasında çatışma yaşanmıştır. Çatışma sonrası bahse konu yerde yapılan ilk incelemelerde farklı ikametlere ait bahçelerde 3 bölücü örgüt mensubu ölü olarak ele geçirilmiş, çatışma yaşanan yerde yapılan aramalarda 4 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 16 şarjör, çok sayıda fişek, 1 tabanca, 7 el bombası, 3 el telsizi, 2 hücum yeleği, 4 el feneri ve çok sayıda örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terör tehdidi ve saldırılardan korunması için tüm tedbirler Valiliğimizce alınmaktadır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikat sürdürülmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber