Telekom'da '200 Türk Büyüğü'ne yol göründü

Haber Giriş : 10 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

57. Hükümet döneminde MHP'li 2 Ulaştırma Bakanı tarafından atanan ve '200 Türk Büyüğü' olarak adlandırılanlar dahil, Telekom'daki memur kadrolarının tamamının kaldırılacağı öğrenildi.

Ulaştırma Bakanlığı'nda Telgraf ve Telefon Kanunu'nun bazı maddelerinde değişiklik yapılmasını öngören yeni bir yasa taslağı hazırlandığı öğrenildi. Bu taslağa göre, Türk Telekom bünyesindeki sürekli asli kadrolar kaldırılacak. 2001 yılında çıkarılan Türk Telekom'un Özelleştirme Yasası ile oluşturulan sürekli asli kadrolar, hiçbir şekilde görevden alınamıyordu. Taslak, 57. Hükümet döneminde MHP'li 2 ulaştırma bakanı tarafından atanan ve '200 Türk Büyüğü' olarak adlandırılan kadroların sürekliliğinin yeni yasa ile kaldırılmasını öngörüyor.

Diğer kadrolara da düzenleme

Bugüne kadar siyasi partilerin kadrolaştığı iddiasına maruz kalan Türk Telekom'un personel yapısı da yeni yasa ile değiştiriliyor. Taslak ile bundan sonra Telekom'a memur alımı olmayacak. Yeni alınacak bütün personel işçi statüsünde olacak. Özelleştirmenin ardından ise memurlar başka kurumlarda görevlendirilecek ya da sözleşmeli olarak görevine devam edecek.

5 binden fazla güvenlik görevlisinden bir kısmının arıza bakım elemanı olarak görevlendirileceğini kaydeden Türk Telekom Genel Müdürü Mehmet Ekinalan, 2003 yılında emekli olan 3 bin personelin yerine 300 personel aldıklarını, alınan personelin tamamının uzman olduğunu, bundan sonra vasıfsız personel almayacaklarını vurguladı.

Ekinalan: Bizi rahatsız ediyor

Yeni Şafak'ın sorusunu cevaplandıran Ekinalan, şunları söyledi: "Sürekli asli görev bizi çok rahatsız ediyor. Bir şirketin, bu personelinden verim alması mümkün değil, ben de dahil. Memur, her şeyi güvencede olan insan. Herşeyi güvencede olan bir insana iş yaptıramazsınız. İş hayatınızda herşeyiniz güvencedeyse sizi motive eden güç nedir? Yok böyle bir şey. Özellikle bu kadar dinamik bir sektörde olmaz böyle bir şey. Yeniden yapılandırma için bir çalışma başlattık. 200 kişilik asli sürekli görevli personel de dahil olmak üzere tamamını gözden geçiriyoruz."

YeniŞafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber