İstanbul'da Valilik ve Belediye'den teröre karşı ortak protokol

İmzalanacak protokol ile İBB, güvenlik güçlerine lojistik destek sağlayacak; Valilik de belediye perseoneline güvenlik eğitimi verecek

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Haziran 2016 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul'da Valilik ve Belediye'den teröre karşı ortak protokol

İstanbul'da terör olaylarının önlenmesi ve gerekli işbirliğinin yapılması için İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) arasında ortak hizmet protokolü imzalanmasına karar verildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliği ile kabul edilen karara göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi güvenlik güçlerinin yürüttüğü çalışmalar esnasında ortaya çıkacak ihtiyaçların giderilmesinde Valiliğe yardımcı olacak. Karşılıklı yükümlülükleri olan protokole göre, İBB lojistik destek olarak yiyecek, içecek, kumanya gibi ayni malzeme teminini sağlayacak. Gerektiğinde yapım ve basit onarım işleri ile ulaşım hizmetlerini sağlayacak. Valilik de İBB'nin talebi doğrultusunda İBB personeline güvenlik konusunda eğitim verecek.

Protokol kapsamındaki harcamalar 70 milyon TL olarak sınırlandı. 1 yıllığına düzenlenen protokol, aksi belirtilmediği sürece devam edecek. Yetki kargaşasının önüne geçmek için her iki kurumu temsilen koordinatör atanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber