Vali, kadın muhtarın elini öperek görevinden ayrıldı

VALİLER Kararnamesi ile merkeze alınan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, düzenlenen törenle Yalova'ya veda etti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Haziran 2016 19:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali, kadın muhtarın elini öperek görevinden ayrıldı

Cebiroğlu, kendisini uğurlamaya gelenlerle teker teker tokalaşırken, Çiflikköy'e bağlı Yeniköy'de üç dönemdir muhtarlık yapan 68 yaşındaki Nedime Er'in ise elini öptü.

Yalova'dan Merkez'e atanan Vali Selim Cebiroğlu, Valilik bahçesinde düzenlenen törenle kente veda etti. Cebiroğlu'nu uğurlamak için Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, vali yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu müdürleri katıldı.

Uğurlama töreni öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Cebiroğlu, "Ben mümkün mertebe halk gibi düşünen halk gibi yaşayan birisiyim. Sırça köşkten ahkam kesecek durumda değilim. Devletin bir kuruşunu haksız bir şekilde harcamaya müsaade etmedim. Benim derdim vatandaşın derdi oldu. 32 yıllık meslek hayatımda vatandaşın hizmetkarı oldum. Kul hakkını hep önde tuttum" dedi.

Atanmasıyla ilgili de konuşan Cebiroğlu, "Atanmam konusunda zerre kadar kırgınlığım ve dargınlığım yok. 21 ayda hoş seda bırakabildiysem, milletin kör bir kuruşunu haksız yere harcattırmadıysam benim için önemli olan o. Yalovalı hemşerilerimize Selim Cebiroğlu olarak şahsi hakkımı helal ediyorum" diye konuştu.

Vali Cebiroğlu, uğurlama töreninde ise herkesle tek tek tokalaştı. Çiftlikköy İlçesi'ne bağlı Yeniköy'de üç dönemdir muhtarlık yapan ve kentin tek kadın muhtarı olan Nedime Er'in ise elini öpen Cebiroğlu, alkışlar eşliğinde aracına binerek Ankara'ya hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber