PKK doğalgaz hattına saldırdı, Siirt gazsız kaldı

Siirt-Batman Doğalgaz hattına yönelik yapılan sabotaj sonucunda Siirt Merkez ve Kurtalan ilçesinde bir günlük doğalgaz kesintisi yaşandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2016 20:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PKK doğalgaz hattına saldırdı, Siirt gazsız kaldı

Geçtiğimiz Salı günü doğalgaz boru hattına yapılan sabotaj sonrasında başlatılan onarım çalışmaları nedeni ile Siirt Merkez ve Kurtlan İlçelerinde bir günlük gaz kesintisi yaşanırken vatandaşlar durumdan çok rahatsızlandıklarını ve iftara yemek hazırlayamadıklarını belirtirken.

Siirt-Batman Doğalgaz Bölge Müdürü Mustafa Yardımcı, yapmış olduğu açıklamada; "Salı günü akşam saatlerinde Siirt-Batman BOTAŞ Doğalgaz hattının Siirt'e 18 km mesafede dağlık arazide bombalı düzenekle bir müdahale oldu. Oradaki BOTAŞ hattında kopma meydana geldiği için Doğalgaz akışı durdu. Biz bugün sabaha kadar Siirt şebekesini, mevcut şebekemizin içinde bulunan gazla idare etmeye çalıştık." Dedi.

-Gaz Bitti Şehir Gazsız

"Şuan o gaz bitti Şehir gazsız, fakat biz bu arada dünden itibaren BOTAŞ ekipleri buraya intikal ettiler. Biz de elimizden gelen yardımı gösterdik. BOTAŞ hattına ait olan kopma giderildi. Şu anda tamirat yapılan bölgenin bir nevi test işlemlerinde ki bekliyoruz. Oradan haber gelmek üzere geldikten sonra BOTAŞ hızlı bir şekilde hattımızı tekrar gazlayacak. Biz de şehrimizin gazını seri bir şekilde mümkünse sahur saatine kadar gazlayacak şekilde hazırlıklarımızı yapmış BOTAŞ'tan haber bekliyoruz. Kuvvetle muhtemel sahura kadar tüm vatandaşlarımızın gazlarını tek tek de olsa vereceğiz." Dedi.

Doğalgaz kesintisinden etkilenen vatandaşlar doğalgaz boru hattına yapılan sabotajı kınadı ve yetkililerden acil yardım istenildi.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz, doğalgaz kesintisi hakkında yaptığı açıklamada; "Ramazan ayında Ak kadınlar olarak evlerde yaptığımız yemeklerimizi belirlediğimiz fakir ve muhtaç ailelerin sofralarını paylaşmak amaçlı onlara gidip iftar ediyorduk. Ne yazık ki PKK tarafından doğalgaz hattına yapılan sabotaj sonucu bugün yemekleri yetiştirme endişesine girdik, yetiştireceğimizi de zannetmiyorum. Muhtaç ailelerin çorbasını, yemeğinin yanında tatlısıyla küçük tüple nereye kadar götürebileceğiz. Bu hangi vicdana, hangi hakka sığıyor çok merak ediyorum. Şu an ramazan ayından insanlar oruçlu olduğu için biraz gergin oluyor. O ev kadınları ne yapacak evde sofrayı kurabilmeleri için tüpün olmadığı takdirde sofrayı nasıl kuracak? Nasıl yetiştirecek? Sabahtan beri beni 100'e yakın kadın beni tüp ihtiyacı için aradı ama ben sadece 15 tane tüp bulup yardım edebildi." Dedi.

Doğalgaz kesintisine tepki gösteren ev hanımı Necla Güngör: "Bizi böyle tüpe mahküm edenler utansın böyle bir günde yapılacak iş midir? Allah hakkımızı alsın. Hepimiz kardeşiz burada, ellerine ne geçecek böyle yapmakla? Yani bir doğalgazı patlatmakla onların eline ne geçiyor ki insanlık mıdır bu? Hani kardeşlik kendi anneleri yemek yapmayacak mı aç mı kalacak? Yani başka bir şeyde savunsunlar haklarını. Hepimiz oruçluyuz ne yapacağımızı şaşırdık kaldık. İftara nasıl yemek yetiştireceğimizi bilmiyoruz." Dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber