Sayıştay savunma için ilanla adam arıyor

Haber Giriş : 11 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayıştay, saymanlıklarda mevzuata aykırı ve noksan görülen işlemler yürüttüğü iddiasıyla 55 sorumlu görevliyi savunmalarını almak amacıyla arıyor.

Sayıştay'ın aradığı kişiler arasında, müsteşar yardımcılarının yanısıra, milli eğitim müdürlüğü, özel idare müdürlüğü, belediye başkan yardımcılığı müftülük ve gardiyanlık yapanlar var.

Sayıştay Başkanlığı, Resmi Gazete'ye verdiği ilanla saymanlıklardaki görevleri sırasında mevzuata aykırı veya noksan işlem yürüttüğü iddia edilenlerin peşine düştü. İlgili kanun gereğince savunma almak amacıyla aranan bu görevliler arasında geçmiş yıllarda bir büyükşehir belediyesinin hesap işleri daire başkanlığında görev yapan inşaat mühendisleri, Van'ın bir ilçesinde görev yapmış olan müftü, geçmişteki Ankara ve Çankırı Köy Hizmetleri İl Müdürleri, Kırklareli ve Balıkesir'in eski il milli eğitim müdürlerinden biri yeralıyor. Siirt'in eski belediye başkan yardımcılarından bir belediyeci de listede bulunuyor.

ANAP'lı Sağlık Bakanı Halil İbrahim Özsoy, DSP'li Bakan Mustafa Karahan ile MHP'li Bakan Osman Durmuş'un bakanlığının ilk döneminde Müsteşar Yardımcılığı yapan Zeki Kolenoğlu savunmasının alınması için duyuru çıkarılanlar arasında bulunuyor.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber