Yargıtay personeline 'kayıp Gürsel Tekin' dosyası soruşturması

CHP'li Gürsel Tekin'e Meclis yolunu açan gayri hukuki süreçte Yargıtay 11.Ceza Dairesi'nin bazı personeli hakkında soruşturma açıldı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 21 Haziran 2016 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yargıtay personeline 'kayıp Gürsel Tekin' dosyası soruşturması

Tekin'in "evrakta sahtecilik"ten yüz kızartıcı bir ceza almaması için akla hayale gelmeyen yöntemlerle deldiği adalet ağına, Yargıtay personeli takıldı. Haktan ve hukuktan söz eden Tekin, milletvekili dokunulmazlığı kazanabilmek için önündeki engelleri bir bir kaldırdı. 2005 yılında Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı olduğu dönemde resmi evrakta sahtecilik yapmakla suçlanan Tekin'in 24 Aralık 2009'da aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla ilgili Yargıtay 11.Ceza Dairesi'nde bulunan dosya, bir türlü temyiz incelemesine tabi tutulamadı.

BELGELER KAYBOLDU

Dosya Yargıtay Başsavcılığı'ndayken önce içindeki en önemli belgelerden olan "iddianame, nüfus ve sabıka kaydı, Tekin'in savunmasını içeren savunma zaptı, duruşma tutanakları, gerekçeli karar, bilirkişi yemin zaptı" kayboldu. Kaybolan bu dosyaların ikmali için yerel mahkeme ile yapılan yazışmalar nedeniyle dosya iki yıla yakın bir süre temyiz incelemesine tabi tutulamadı. Bu süre zarfında Tekin milletvekili seçilerek dokunulmazlık zırhına bürünürken, Yargıtay 11.Ceza Dairesi personeli hakkında kaybolan evraklarla ilgili soruşturma açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber