Sağlık hizmetleri piyasaya mı açılıyor?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen hükümetin, "Sağlıkta Dönüşüm Programı" adı altında devletin sağlık hizmeti sunumundan vazgeçerek sağlık hizmetlerini piyasaya açma planları çerçevesinde yaptığı taşeronlaştırmaya karşı mücadelesini sürdürüyor. Nizip Devlet Hastanesi ve Ankara Atatürk Devlet Hastanesi'nden sonra Bartın Devlet Hastanesi için de ihale ilanı verilmesi üzerine Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi konuyu yargıya taşıdı.

Hastanelerin genellikle para kaynağı olan ameliyathane, laboratuar, röntgen ve yoğun bakım birimlerini personeli ile birlikte ihale yöntemi ile sessiz sedasız özel sektöre satan Sağlık Bakanlığı hukuku hiçe sayarak uygulamalarına devam etmektedir. Bu güne kadar sendikamıza intikal eden bilgilere göre hizmet alımının yapıldığı Nizip Devlet Hastanesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine karşı açtığımız dava henüz sonuçlanmamışken Bartın Devlet Hastanesi laboratuar birimi için ihale ilanı vermiştir.

Anayasamızın 2, 10, 56 ve 128 maddeleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4.maddesi, 181 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri ve Danıştay 5.Dairesinin 22.11.2004 tarihli yürütmenin durdurulması kararına aykırılık teşkil eden özel sektörden hizmet alımına karşı sürdürdüğümüz hukuki mücadele ne pahasına olursa olsun devam edecektir.

Bartın Devlet Hastanesi, laboratuar birimini personeli ile birlikte hizmet satın almak amacıyla 03.11.2006 tarih ve 709 sayılı Kamu İhale Bültenine ihale ilanı vermiştir. Söz konusu ihale ilanının iptal edilmesi için 06 Aralık 2006 tarihinde Zonguldak Nöbetçi İdare Mahkemesinde dava açtık.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci sağlık çalışanlarına şöyle seslendi: Personeli ile birlikte yapılan hizmet alımı, Anayasamıza ve Kamu İhale Kanununa aykırıdır. Bu güne kadar yapılan hizmet alımı ihaleleri sonucu özel sektörün çalıştırdığı birimlerde çalışan memurlar başka birimlere görevlendirilmiştir. Sağlık Bakanlığının bir an önce uygulamasından vazgeçmesi için bütün memurları duyarlı olmaya ve bu tür uygulamaların yapıldığı işyerlerinin sendikamıza bildirmesini bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber