Ak Parti Milletvekili Akbulut bedelli için ısrarlı

Haber Giriş : 11 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Erzurum Milletvekili Mustafa Nuri Akbulut, Genelkurmay Başkanlığı'nın "En az 10 yıl olmaz" dediği bedelli askerlikle ilgili yasa teklifinin bu hafta içinde TBMM gündemine alınmasını isteyeceğini bildirdi.

Akbulut, devlete 3 milyar euro gelir sağlamayı öngören bedelli askerlikle ilgili teklifinin TBMM Milli Savunma Komisyonu`nda hiç gündeme alınmadığını bildirdi. Akbulut, bu durumda içtüzüğün milletvekili olarak kendisine verdiği haktan yararlanarak teklifin TBMM Genel Kurulu`nda ele alınmasını isteme kararı aldığını söyledi. Akbulut, bu hafta içinde teklifin TBMM Genel Kurulu gündemine alınmasını isteyeceğini belirtti.

Akbulut, Genelkurmay Başkanlığı`nın ``En az 10 yıl bedelli askerliğin gündemde olmadığına`` ilişkin açıklaması konusunda da, ``Önemli olan Meclis`in ne düşündüğüdür`` dedi. Akbulut şunları söyledi:

"Ben Genel Kurul gündemine alınmasını isterken Meclis`te bu konunun tartışılarak milletvekillerinin görüşünün ortaya çıkmasını istiyorum. Ben CHP`li arkadaşların da bedelliyi istediğini biliyorum. Başbakanımız da olabileceğini söyledi. Milletvekillerinin çok büyük bölümü buna destek veriyor. O yüzden ben Genel Kurul gündemine alınıp alınmaması yolunda yapılacak bir oylamada sonucun olumlu çakacağı kanaatindeyim. Zaten gündeme aldırmamız halinde artık konu Meclis`in işi haline gelir ve orada ülkemizin ihtiyacı olan bu konu çözümlenecektir.``

(aa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber