Belediye Başkan Vekili'ne dayak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

RİZE'nin Gündoğdu Beldesi Belediye Başkan Vekili Halil Karan, 5 kişinin saldırısına uğradı. Sopalarla dövülerek, burnu kırılan Karan, hastanede tedavi altına alındı. Olayla ilgili gözaltına alınan 2 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 3 kişinin ise arandığı bildirildi.

Olay önceki gece saat 22.30 sıralarında Gündoğdu Beldesi'ndeki Rize bezi imalat fabrikası önünde meydana geldi. Anavatan Partili Belediye Başkanı Kerim Kasap Ankara'da olduğu için yerine vekillik yapan Halil Karan (46), evine giderken 5 kişinin saldırısına uğradı. Karan'ı yumruklayıp, sopalarla döven saldırganlar, daha sonra kaçtı.

Çevredekiler tarafından Rize Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Karan, tedavi altına alındı. Burnu kırılan, vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar oluşan Karan'a 15 gün iş göremez raporu verildi. Halil Karan'ın ifadesi üzerine, A.K. ve Z.K. gözaltına alınırken, adları açıklanmayan 3 kişinin de arandığı belirtildi.

A.K. ve Z.K. ifadeleri alındıktan sonra çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İki dönemdir Anavatan Partisi'nden Belediye Meclis üyeliği yapan, bu dönem ise Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Karan'a saldıran 5 kişinin, belediyeye ait kurban pazarından bir bölümü çitle çevirip kullanmak istedikleri, belediyenin ise buna izin vermediği öğrenildi.

?ASIL HEDEFLERİ BENDİM'

Gündoğdu Belediye Başkanı Kerim Kasap, Karan'ı döven kişilerin asıl hedefinin kendisi olduğunu söyledi. Kasap, ?Bana güçleri yetmeyince benim burada olmadığım bir dönemde vekilime saldırdılar. Bu arkadaşımıza yapılan bir saldırı hepimize, dolayısıyla topluma yapılmış bir saldırıdır. Bu olayı kınıyoruz. Adaletin bu kişilere gereken cezayı vereceğini umuyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber