İş'ten satranca açık çek

Satrançta dünya çapında başarı için TSF öncülüğünde sponsorluk desteği veren İş Bankası'nın Kurumsal İletişim Bölüm Müdürü Suat Sözen, desteğin 2022 yılına kadar süreceğini söyledi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Haziran 2016 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş'ten satranca açık çek

Kadife Şahin - Halkidiki

2005 yılında okullarda seçmeli ders olarak okutulan satranca o tarihten bu yana sponsorluk desteği veren İş Bankası, bu desteğini 2022 tarihine kadar uzattı.

16 Haziran'da başlayan ve 26 Haziran'a kadar Yunanistan'ın Halkidiki - Kassandra Bölgesi'nde devam edecek olan 21 ülkeden 259 sporcunun yarıştığı Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'na ilişkin düzenlenen basın toplantısında Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkan Danışmanı Özgür Solakoğlu, TSF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Olgun Kulaç ve Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Bölüm Müdürü Suat Sözen bilgi verdiler.

'Geleceğe yatırım...'

İş Bankası'nın satranç sporunun destekleyiciliğini üstlenmesinde, satrancın çocukların ve gençlerin zihinsel ve kişilik gelişimlerine önemli katkılar yapması, gençleri zarar verici alışkanlıklardan koruyan bir eğitsel araç olmasının yanı sıra belli sayıdaki çocuğa erişebilecek projelere kıyasla, başta 6-16 yaş grubu olmak üzere tüm topluma ulaşma imkanı sağlaması ve kuşaklararası bir iletişim aracı olmasının büyük payı bulunmasının etkili olduğunu söyleyen İş Bankası Kurumsal İletişim Bölüm Müdürü Suat Sözen, sponsorluk desteklerinin 2022 yılına kadar devam edeceğini söyledi.

İş Bankası'nın üstlendiği tüm sosyal projeleri uzun dönemli olarak planlayan ve en yüksek toplumsal faydayı yaratacak projelere odaklanma ilkesiyle hareket ettiğini ifade eden Sözen, "TSF ile olan işbirliğimiz de bu çerçevede geniş kapsamlı ve uzun vadeli olacak şekilde düzenlemiştir" dedi.

TSF'nin ülke içindeki turnuvaların yanı sıra farklı kategorilerde dünya şampiyonaları ve turnuvalara ev sahipliği yaptığını ve dünyanın güçlü ve organizasyonel anlamda başarılı federasyonlarından biri haline geldiğini belirten Sözen, "Ulusal ve uluslararası şampiyonalarda elde edilen başarılarla Türkiye, satranç coğrafyasında güçlü bir yer edinmeye başladı ve bu da satranç sporuna ilgiyi artırdı" dedi.

Suat Sözen, satrançta yaşanan gelişmelerin lisanslı sporcu, madalya sayıları ve benzeri göstergelerde kaydedilen hızlı artışta satranca, dolayısıyla çocukların ve ülkenin geleceğine yapılan yatırımın olumlu sonuçlarını gösterdiğini söyledi.

Sporcu sayısı 690 bine çıktı

İş Bankası'nın sponsorluk desteğinden sonra satrançta şunlar oldu:

Sporcu sayısı 30.000'den 690.485'e, satranç antrenörü sayısı 2.000'den 78.826'ya, satranç turnuvalarının sayısı 400'den 4.660'a, satranç kulüplerinin sayısı 600'den 2.104'e, unvanlı sporcu sayısı 6'dan 123'e yükseldi. Uluslararası turnuvalarda alınan madalya sayısı 321'e ulaştı. Madalyaların dağılımı şöyle: 15 Dünya şampiyonluğu, 25 Dünya İkinciliği, 28 Dünya Üçüncülüğü, 44 Avrupa şampiyonluğu, 43 Avrupa İkinciliği, 39 Avrupa Üçüncülüğü, 4 Ülke Avrupa Şampiyonluğu.

2005 yılından bu yana Türkiye'de TSF tarafından; 1 Satranç Olimpiyatı, 21 Dünya Şampiyonası, 9 Avrupa Şampiyonası, 2 Akdeniz Şampiyonası, 3 Grand Prix düzenlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber