Eğitim-Sen, ücret iyileştirmesinin tüm çalışanları kapsamasını istedi

Haber Giriş : 11 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen: "Ücretlerde iyileştirme bütün çalışanları kapsamalı".

Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, bazı kamu çalışanlarının ücretlerinde yapılması düşünülen iyileştirmelerin bütün çalışanları kapsaması gerektiğini belirtti.

Hükümetin, döner sermaye payları ve ek tazminat adı altında belli kesimlere yönelik düzenleme çalışmaları içinde olduğunu ifade eden Dinçer, bunun hakkaniyete ve eşitliğe aykırı olduğunu savundu.

Dinçer, savcı ve hakimlere verilmesi düşünülen ek tazminatların çalışanlar adına olumlu olduğunu belirterek, "Ancak, ücretlerde bir iyileştirme olacaksa bunun bütün çalışanları kapsaması gerekir" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 36 ilde şehir dışında görev yapan öğretmenlere ek tazminat verilmesi yolunda bazı çalışmalar içinde olduğunu hatırlatan Dinçer, bu uygulamanın buralarda görev yapan öğretmenlerin mağduriyetlerini büyük oranda önleyeceğini, bu açıdan önem taşıdığını ifade etti.

Dinçer, "Ama hiç kimse İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de ve Türkiye'nin başka kentlerinde görev yapan öğretmenlerin ve memurların ekonomik durumlarının iyi olduğunu söyleyemez. Bu anlamda bir iyileştirme yapılacaksa herkese yapılması gerekir" diye konuştu.

(aa)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber