TCDD'de skandal... Sekreterler başuzman yapılmış

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAĞIMSIZ Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Bağımsız Ulaşım Sendikası, TCDD Genel Müdürlüğü'nde usulsüz atamaların olduğunu iddia etti.

Sivas'ta açıklama yapan sendikanın Genel Başkanı Tuncay Altun, kamu kurumlarında çalışan memurların en büyük hedeflerinden birinin yeri ve zamanı geldiğinde üst makama geçerek devlete daha fazla hizmet etmek olduğunu söyledi. Altun, şöyle dedi:

?Bu yükselmeler adalet mekanizmasını köreltecek şekilde olmamalıdır. Siyasi yakınlıklarından dolayı, bazı görevlerin hak edene değil de kendi yandaşlarına kılıfına uydurularak verilmesi kamu kurumlarında iş barışını bozmaktadır.

TCDD Genel Müdürülüğü'nde sekreter olarak çalışan birçok memur baş uzmanlık kadrosuna getirilmiştir. Genel müdürlükte boş baş uzmanlık kadrosu olmadığından bunların bir kısmı bölge müdürlüklerindeki baş uzmanlık kadrolarını alabilmek için oraya nakil edilmişler, daha sonra da eski yerlerine döndürülerek şube müdürlüklerine vekaleten görevlendirilmişlerdir. Bu atamalar hiçbir şekilde etik kurallara uygun değildir. Konunun takipçisi olarak bunları ilgili makamlara taşıyacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber