Şehit mektupları, kadın rektörü ağlattı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'taki Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde, 'Bölücü Terör Sivil Uzantıları ve Çözüm Yolları' adlı konferans düzenlendi. Konferans öncesi öğrencilerin şehit mektuplarını okuması sırasında Rektör Prof. Dr. Zehra Seyfikli gözyaşlarını tutamadı

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Şehir Kampusu Salonu'nda düzenlenen konferans öncesi, terörle mücadelede şehit olanların ve ailelerinin mektupları öğrenciler tarafından okundu. Slayt gösterisi ve müzik eşliğinde yapılan gösteri, salonda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Salonu dolduran öğretim üyeleri ve öğrenciler gözyaşlarını tutamadı. Gözünün önünde öğretmen eşinin şehit edilmesini anlatan bir kadının yazdıklarının okunması sırasında, Rektör Prof. Dr. Zehra Seyfikli de ağladı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan emekli Tümgeneral Osman Özbek, "12 Eylül gününün yararlı olduğunu düşünüyordum. 13 Eylül'den sonraki uygulamalarda 12 Eylül'ün doğru yolda olmadığı gördüm. PKK'nın bitmemesinin en önemli nedenlerinden birisi 12 Eylül yönetimidir, Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Başbakan Turgut Özal'dır. İki sorumlu bunlardır. Onlar Şam'daki Bekaa'ya gidip oradaki terör örgütünü susturamadı. Bu şimdiki hükümetin Kandil Dağı2na gitmemek için binbir dereden su getirmesi gibi bir şey" dedi. Yaklaşık 2 saat süren konferans ilgiyle izlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber