Ege Üniversitesi'nde proesto gösterisi

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 18:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de, son günlerde karşıt görüşlü öğrenci grupları arasında yaşanan ve yaralanma olaylarına neden olan gerginlikle ilgili, Üniversite Konseyleri Derneği Üyeleri protesto eylemi düzenledi

Öğrencilerle beraber kampusta yürüyen aralarında akademisyenlerinde bulunduğu grup adına yapılan açıklamada, "Üniversitemizde her türlü gerici faaliyetin karşısında olduğumuzu duyuruyoruz. Üniversite yönetimini öğrencilere yönelik saldırılar karşısında gereğini yapmaya çağırıyoruz" denildi.

Bugün öğlen saatlerinde Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi Kampusu'ndaki Edebiyat Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 100 öğrenci ve Üniversite Konseyleri Derneği Üyesi bir grup akademisyen, son günlerde yaşanan, yaralanma olaylarına kadar varan gerginlikle ilgili eylem düzenledi. Slogan atıp bir süre yürüyerek öğrenci alışveriş merkezlerinin önünde toplanan grup adına açıklama yapan Araştırma Görevlisi Mehmet Esen, şunları söyledi:

"27 Aralık 2005 günü Ege Üniversitesi öğrencileri ve öğretim görevlileri polis copu, gaz bombasıyla tanışmışlardı. Aslında polisin kampus içinde olması bir ilk değildi Ege Üniversitesi için. İlk olan gaz bombaları ve coplardı. 5 Aralık 2006 günü devrimci ilerici demokrat öğrencileri ve Ege Üniversitesi çalışanları bir basın açıklaması yapmak istediler. Fakat bu kez polisten önce güvenliği sağlamak üzere harekete geçen Türk İntikam Tugayları oldu. Sadece basın açıklaması yapan öğrencilerimize saldırdılar. Bu örgütün adı binlerce karanlık olayın içinde geçti. Ancak bugüne kadar hiçbir üyesi yakalanmadı."

İtalya'da Gladio, Almanya'da Demir Haç, Fransa'da Fransız İntikam Tugayları ve Türkiye'de Türk İntikam Tugayları benzeri oluşumların, ülkelerinde emperyalizm adına düzeni sağladıklarını öne süren Esen sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nato adına düzeni sağlıyorlar. Daha yüzlercesi var bu gerici faşistlerin. Öyle bir koruma ki bu ülkelerinin aydınlıktan bilimden emekten yana insanlarına saldırıyorlar, aydınlarını katlediyorlar. İlerici devrimci öğrencilerimizi dövüyorlar. Yurtlarda örgütleniyor. Aydınlıktan yana hiçbir şeye tahammülleri yok. Bu eli kanlı faşist örgütler, üniversitelerimizin aydınlanmadan bilimden yana yüzünü karartmayı hedeflemektedir. Bizler Ege Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri ve velileri olarak üniversitemizde her türlü gerici faaliyetin karşısında olduğumuzu duyuruyoruz. Üniversite yönetimini öğrencilere yönelik saldırılar karşısında gereğini yapmaya çağırıyoruz."

Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber