Dürüstlüğü başına dert oldu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 07 Aralık 2006 19:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'nın Karacabey ilçesinde yolda bir zarf içinde bulduğu 10 Euro'nun sahibini bulmak için belediyeye giden 67 yaşındaki Yusuf Üsküdar, anons yaptırmak için kendisinden önce 5 sonra da zam geldiği gerekçesiyle 20 YTL istendiğini söyledi. Para istendiğini doğrulayan Zabıta Müdürü, ancak belediye başkanının izniyle ücretsiz anons yapılabildiğini belirtti.

Karacabey'de yaklaşık 1 hafta önce ilçe merkezindeki camide öğle namazını kıldıktan sonra yürüyerek evine giden 67 yaşındaki Yusuf Üsküdar, yolda düşürülmüş bir zarf içinde 10 Euro buldu. Paranın sahibinin bulunması için Belediye Zabıta Müdürlüğü'ne giden Üsküdar, parayı teslim ettiğine dair bir belge verilmesini istedi. Böyle bir belde verilemeyeceğini belirten Zabıta Müdürü Fatih Erdem'den, belediye hoparlöründen bir anons yapılmasını isteyen Üsküdar, buna karşılık kendisinden 5 YTL istediğini kaydetti. Parayı bıraktıktan sonra evine giden Üsküdar, iki gün boyunca hiçbir anons yapılmadığını duyunca tekrar belediyeye gitti. Paranın sahibinin daha bulunmadığını öğrenince anons yaptırmak isteyen Üsküdar'dan bu kez de ?zam geldiği' gerekçesiyle 20 YTL istendi. Bu duruma kızan Üsküdar, parayı geri alıp bir camiye bağışlayacağını söyledi. Zabıta Müdürü Erdem'den, bunun mümkün olmadığını öğrenen Üsküdar, durumu anlatmak için gittiği Belediye Başkanı Ergün Koç'un ise ilçe dışında olduğunu öğrenince evinin yolunu tuttu.

ZABITA MÜDÜRÜ: PARA İSTENİR

Karacabey Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Erdem, Üsküdar'dan anons parası olarak önce 5 YTL, iki gün sonra da ?zam geldi' denilerek 20 YTL istendiğini doğruladı. Belediye Yazı İşleri Müdürü ya da Belediye Başkanı Ergün Koç'un izin vermesi halinde ücretsiz anons yapılabildiğini kaydeden Erdem, ?Kişi bize bırakıp giderse anons yaptırmayız. Buluntu mal ya da parayı gelip soran olursa veririz. Ama kişi yazı işleri müdürlüğüne gidip ?ben bunları buldum' der ve sonra da anons için belediye başkanından izin alırsa, o zaman ücretsiz anons yaparız. Bu şekilde yapmayıp illa da anons isterse parasını verip yaptırabilir? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber