DİSK'ten 'asgari ücret' kampanyası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2006 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapısı ve asgari ücretin belirlenme şekline karşı "İnsanca Bir Yaşam İçin Asgari Ücret" kampanyası başlatıyor.

DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, komisyonun oluşum biçimine karşı olduklarını söyledi.

Komisyonda işçi, işveren ve hükümet kesimlerinin 5'er kişiyle temsil edildiğini anımsatan Çam, hükümet ve işveren temsilcilerinin çeşitli gerekçelerle asgari ücretin düşük belirlenmesi konusunda anlaştıklarını savundu.

Komisyonun yapısı nedeniyle Türk-İş'in kararlara etki edecek bir gücü bulunmadığını ve "aksesuar" durumunda kaldığını öne süren Çam, komisyonun yapısının değiştirilerek, DİSK ve Hak-İş'e de temsil olanağı verilmesi gerektiğini belirtti.

Çam, asgari ücretin tek kişi için belirlendiğine işaret ederek, oysa asgari ücretlilerin eşleri, çocukları ya da bakmak durumunda kaldıkları yakınları bulunduğuna dikkati çekti. Asgari ücretin hesaplamasında 4 kişilik bir ailenin ihtiyaçlarının dikkate alınması gerektiğini söyleyen Çam, bu doğrulta da Avrupa Sosyal Şartı'nın ilgili maddesine konulan çekincenin de bir an önce kaldırılmasını talep etti.

Musa Çam, kampanya boyunca özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'de bir dizi eylem ve etkinlik yapacaklarını anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber