Yılbaşı ve bayram turlarına ilgi büyük

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2006 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılbaşı ve bayram tatilinin aynı tarihlere denk gelmesi, yüzde 80'lere varan fiyat artışlarına rağmen yurt içi ve yurt dışı turlarına olan ilgiyi artırdı.

Özellikle tropikal iklime sahip ülkelere düzenlenen turlarda yer kalmadı.

ETS Satış Temsilcisi Süha Güvenç, yurt dışı turlarında neredeyse yüzde 80'e varan fiyat artışları olduğunu ifade ederek, buna rağmen ilginin büyük olduğunu bildirdi.

Kurban bayramı tatili ve yılbaşının aynı tarihlere rastlamasının, turlara olan ilgiyi artırdığını ancak, yılbaşı nedeniyle yurt dışında otel fiyatlarının yükseldiğini ifade eden Güvenç, buna yılbaşı balosu masrafı da eklendiğinde fiyatlardaki artışın yüzde 80'lere ulaştığını bildirdi.

Avrupa'da yılbaşı, Müslüman ülkelerde de kurban bayramı nedeniyle fiyatların arttığını anlatan Güvenç, "Pahalı bir dönem ama Bali, Pukhet, Mısır gibi turlarımızda şimdiden yer kalmadı. Avrupa'ya da büyük ilgi var" diye konuştu. Güvenç, ilginin daha çok 5 yıldızlı otellerde yoğunlaştığına dikkati çekti.

Türkiye'de tatil yapmak isteyen tatilciler için de özellikle Antalya'da yılbaşı balosunu da içine alan bol sanatçılı programlar hazırlandı.

Odeon Tur Satış Operasyon Sorumlusu Ercan Abitağaoğlu,yurt içi tatil seçenekleri arasında güneyde bulunan tesislerin daha büyük ilgi gördüğünü belirterek, Antalya'da termal hizmet veren ve sanatçı konuk eden otellerin daha çok tercih edildiğine dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber