Çocuğunu çalıştırana hapis cezası

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 10 Aralık 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YARGITAY 4. Ceza Dairesi, çocuk istismarına vize vermedi. Çocuklarına kötü davranan, dilendiren, başıboş tehlikelere maruz bırakan aileler de üç yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Daire kararında, çocukların BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 31. maddesi uyarınca dinlenme, boş zamanlarını değerlendirme, oynama, kültürel ve sanatsal etkinliklere katılma hakları bulunduğunu vurguladı.

Çocuklarına pazarlarda seyyar satıcılık yaptıran bir ailenin mahkum edilmesi bu konuda örnek oldu.

ŞEFKATLE BAĞDAŞMIYOR

4. CEZA Dairesi, Anayasa ve Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme hükümlerini de göz önünde bulundurarak, ihtiyaçları olmadığı halde geç saatlere kadar çocuklarını sokakta çalıştıran anne ve babanın bu hareketlerinin şefkat ve merhamet duygularıyla bağdaşmadığını ve ailenin üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Yargıtay, çocukların korunması için emsal sayılacak kararında, bir aileyi 10 yaşın altında bulunan iki çocuğunu okul saatleri dışında ve hafta sonlarında Bursa'da bulunan pazar yerlerinde seyyar satıcılık yaptırdığı için üç yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaları yönünde cezalandırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber