Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi'ne katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya'nın başkenti Varşova'da 8-9 Temmuz'da yapılacak NATO Devlet ve Hukumet Baskanları Zirvesi'ne katılacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2016 15:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Zirvesi'ne katılacak

Cumhurbaskanı Recep Tayyip Erdogan, Polonya'da düzenlenecek NATO Devlet ve Hukumet Baskanları Zirvesi'ne katılacak.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan, başkent Varşova'da 8-9 Temmuz'da yapılacak zirveye istirak edecek.

Zirvede, ittifak liderlerinin, NATO'nun degisen guvenlik ortamına uyarlanmasını teminen Galler Zirvesi'nde aldıkları kararların uygulamasını gozden gecirmeleri, caydırıcılıgı ve kollektif savunmayı pekistirecek ilave tedbirlere onay vermeleri bekleniyor.

Muttefik liderler ayrıca Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu'na katkıda bulunan NATO dısı ulkelerin liderleri ve ilgili uluslararası kurulusların temsilcileriyle duzenlenecek bir oturumda, soz konusu misyonun calısmalarını gozden gecirecek, Afgan Ulusal Savunma ve Guvenlik Gucleri'nin 2018-2020 doneminde mali acıdan desteklenmesine yonelik ilave taahhutte bulunacak. Devlet ve hukumet baskanları seviyesindeki NATO-Ukrayna Komisyonu toplantısında ise Minsk anlasmalarının uygulanması dahil, Ukrayna'daki durum ele alınacak.

Yabancı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirmesi öngörülen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zirvede, Dısisleri Bakanı Mevlut Cavusoglu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Isık eşlik edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber