Bodrum'da Alevler evlere dayandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ormanlık ve makilik alanda yangın çıktı. Büyüyerek yerleşim yerlerini tehdit etmeye başlayan yangını, bölge sakinleri evlerin çatısında korkulu bakışlarla izledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 09 Temmuz 2016 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bodrum'da Alevler evlere dayandı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik alanda çıkan yangın hem bölge sakinlerini hem tatilcileri korkuttu. Turgutreis Mahallesi İslamhaneleri mevkiindeki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş alana yayılan alevlere, Bodrum Orman İşletme Şefliği'ne ait arazöz ve orman işçileri ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum İtfaiye Grup Amirliği ekiplerince müdahale edildi.

15 METRE YAKLAŞTI

8 hektar tarım ve 6 hektar makilik alan küle dönerken, bir su deposu da zarar gördü. Alevlerin bir ara evlere yaklaşması üzerine yürekleri ağıza getiren yangın, itfaiye ve orman ekipleri tarafından 2 saatte güçlükle kontrol altına alındı. Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandı. Alevlerin bir ara evlere 15 metre kadar yaklaşması mahalle sakinlerini tedirgin etti. Alevler evlere ulaşmadan kontrol altına alınırken, jandarma yangının çıkış nedeninin araştırıldığını bildirdi.

KONTROL ALTINDA

Çanakkale'nin Eceabat ilçesi sınırları içinde yer alan Gelibolu Yarımadası'nda ise, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın, 4 helikopter, 20 arazöz, 150 orman işçisinin müdahalesi ile kontrol altına alındı. Çanakkale Valisi Hamza Erkal, "Yangın kontrol altına alındı ama biz yine de temkinli davranıyoruz. Havadan ve karadan soğutma çalışmaları sürüyor. Tam anlamıyla çalışmalar bittikten sonra zarar gören alan tespiti yapılacak'' şeklinde konuştu. Erkal, kontrol altına alınan yangında ilk beliremelere göre 10 hektarlık alandaki çam ağaçlarının zarar gördüğünü belirtti.

BÖLGEDE ŞEHİTLİK YOK

Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, "Orada bir kamp alanı boşaltıldı. Soğutma çalışması o alanda yapılıyor. Diğer taraflara da müdahaleler yapılıyor. Çevre ilçelerden takviyeler geldi. Bölgede herhangi bir yaşam alanı yok. Orası kamp ve piknik bölgesi. Yangının çıktığı bölgede şehitlik yok, sadece piknik alanları var" diye konuştu. Alevler yapılan müdahe ile 2.5 saatte güçlükle kontol altına alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber