Stajyer avukatlar ikinci eylem hazırlığında

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Aralık 2006 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
STAJYER AVUKATLAR İKİNCİ EYLEM HAZIRLIĞINDA

Avukatlık sınavının kaldırılması ile ilgili kanunun çıkması aşamasında meclisi ve barolar birliğini abluka altına alan ve bu ilk haklı davalarını Türkiye Barolar Birliği karşısında kazanan genç hukukçular, ikinci bir eyleme hazırlanıyor.

Avukatlık sınavının kaldırılmasını öngören kanunu Cumhurbaşkanının veto etmesi durumunda meclis kanunu 5 gün içinde geri göndermediği takdirde stajyerler bu sınava girecek ancak meclis daha sonra kanunu tekrar Cumhurbaşkanına gönderdiğinde ve resmi gazetede yayınlandığında stajyerlerin girdikleri sınav geçersiz sayılacak.

Olası veto durumunda 1100 kişilik stajyer avukat, toplu olarak ÖSYM tarafından yapılacak olan sınava girmeyecek. 23 Aralık 2006 tarihinde Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yapılacak olan sınava girmeyecek olan stajyer avukatlar, sınav yerinde cüppeleriyle hazır bulunacak ve sınav giriş kartlarını sınav yerinde yırtarak bir basın toplantısı düzenleyecekler. ?Hiçbir güç stajyerleri bu haksız sınava sokamaz? diyecekler.

Avukatlık sınavı kaldırılacak olsa da stajyer avukatlar haklı oldukları bu davada sonuna kadar sınavın gereksiz olduğunu, ÖSYM'nin ve Türkiye Barolar Birliğinin bu şekilde bir eleme yapmasının mümkün olmadığını ve böyle bir uygulamanın avukatlık mesleğiyle bağdaşmadığını savunacaklar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber