Rapor alan 5 muvazzaf asker için yakalama kararı

İzmir 3. Sulh Ceza Mahkemesi, savcılığın talebi üzerine, sağlık durumlarını gerekçe göstererek rapor aldıkları için adliyeye götürülemeyen 2'si amiral 5 muvazzaf asker hakkında "yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı" verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2016 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Rapor alan 5 muvazzaf asker için yakalama kararı

İzmir merkezli 10 ilde düzenlenen "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyon kapsamında, sağlık durumlarını gerekçe göstererek rapor aldıkları için adliyeye götürülemeyen 2'si amiral 5 muvazzaf asker hakkında "yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı" verildi.

Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosundan sorumlu İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında savcılığa getirilmesi talimatı verdiği 2'si amiral 5 subayın "sağlık durumlarını gerekçe göstererek rapor almaları nedeniyle adliyeye getirilmemeleri" üzerine, bu kişiler hakkında "yakalamaya yönelik gözaltı kararı" çıkartılması talebiyle nöbetçi mahkemeye başvurdu.

Talebi değerlendiren nöbetçi İzmir 3. Sulh Ceza Mahkemesinin, tümamiral M.Z.U, tuğamiral A.S.A, binbaşılar K.M, R.Z. ve Ö.G. hakkında "yakalamaya yönelik gözaltı kararı" verdiği öğrenildi.

- Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Bato'nun talimatıyla önceki gün İzmir merkezli Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, Adana, Trabzon, Samsun, Afyonkarahisar ve Mersin'de operasyon başlatılmıştı.

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen, aralarında gazeteci Tarık Toros ve FETÖ/PDY'nin üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı 30 kişiden 8'i gözaltına alınırken, 12'sinin daha önce gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında da arandıkları ve yurt dışında oldukları belirtilmişti.

Öte yandan, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Bato, operasyon kapsamında Genelkurmay Başkanlığına yazı göndererek 6 muvazzaf subayın savcılığa getirilmesi talimatını vermiş, bu doğrultuda Binbaşı H.Ö. merkez komutanlığına bağlı askeri inzibatlarca adresinden alınarak İzmir'e gönderilmişti. Tümamiral M.Z.U. ve tuğamiral A.S.A. ile binbaşılar K.M, R.Z. ve Ö.G'ye ise sağlık gerekçeleriyle rapor aldıkları için talimatın uygulanamadığı öğrenilmişti.

Savcı Bato, Binbaşı H.Ö. ile gözaltındaki Y.Ş, H.T, F.D, M.K.C, H.K, Ş.Y, R.A. ve emekli astsubay Z.D'yi, işlemlerinin ardından "tutuklanmaları" talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etmiş, rapor aldıkları için adliyeye götürülemeyen 2'si amiral 5 muvazzaf asker hakkında da nöbetçi mahkemeden "yakalanmalarına yönelik gözaltı kararı" istenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber