TBMM: Başkanla ilgili iddia hayal mahsulüdür

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın, Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi'nde, "Atatürk resminden rahatsız olduğu" iddialarına ilişkin, "Devlet Başkanımızın resminin Enstitü'nün Roma şubesinde bulunmadığını gören Sayın TBMM Başkanı, bu eksikliği dile getirmiştir. Bundan hareketle Atatürk'ün resminden rahatsız olunduğunu ileri sürmek, salt geniş bir hayal mahsulüdür" açıklamasını yaptı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2016 14:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM: Başkanla ilgili iddia hayal mahsulüdür

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Meclis Başkanı Kahraman'ın, Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi Başkanlık Divanı Toplantısına katılmak üzere 10-12 Temmuz tarihleri arasında bir parlamento heyeti ile Roma'ya ziyarette bulunduğu hatırlatıldı.

Kahraman'ın, ziyaret kapsamında, Dışişleri Bakanlığı ve Roma Büyükelçiliği ile koordineli olarak hazırlanan program çerçevesinde, Türkiye'yi temsil adına, resmi görüşmelerde ve bazı kurum ve kuruluşlarla temaslarda bulunduğu belirtilen açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında, "TBMM Başkanı'nın Yunus Emre Enstitüsü Roma Türk Kültür Merkezi'ni ziyareti esnasında Atatürk'ün resminden rahatsızlık duyduğu" şeklinde iddialara yer verildiği ifade edildi.

Yurt dışında 39 ülkede faaliyet gösteren ve 42 şubesi bulunan Yunus Emre Enstitüsü Kültür Merkezi'nin Roma şubesinin de ziyaret edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Basın ve yayın mensupları tarafından da takip edilen söz konusu ziyaret kamuoyuna yansımış bulunmaktadır. Bu ziyaret esnasında Devlet Başkanımızın resminin Enstitü'nün Roma şubesinde bulunmadığını gören Sayın TBMM Başkanı, bu eksikliği dile getirmiştir. Bundan hareketle, Atatürk'ün resminden rahatsız olunduğunu ileri sürmek salt geniş bir hayal mahsulüdür.

Bayrağımıza değer verilmesini istemek, İstiklal Marşı'mızdan rahatsız olunması anlamına nasıl gelmezse, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı'nın resminin bir kurumumuzda yer almaması hususunun dile getirilmesi de orada mevcut bulunan Atatürk resminden rahatsız olunduğu çarpıtmasına imkan vermeyeceği açıktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber