'İhracatın olmazsa olmaz lokomotifi ulaştırma sektörüdür'

Bakan Arslan, "Denizcilik sektöründe geçmişe göre ciddi mesafe katettik. Ama bu mesafe bize yetmez. 500 milyar dolar ihracat hedefliyorsak bunun olmazsa olmaz lokomotifi ulaştırma sektörüdür." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2016 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'İhracatın olmazsa olmaz lokomotifi ulaştırma sektörüdür'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, denizcilik sektöründe geçmişe göre çok yol aldıklarını, ciddi mesafe katettiklerini belirterek, "Ama bu mesafe bize yetmez. 500 milyar dolar ihracatı hedefliyorsak bunun olmazsa olmaz lokomotifi ulaştırma sektörüdür. Ulaştırma sektörünün de olmazsa olmazı, özellikle uluslararası taşımacılığın yüzde 80'ini oluşturan denizcilik sektörüdür." dedi.

Arslan, Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sektörün sorunları ya da talepleri için beyin fırtınası yapılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

"Denizcilik sektörü ülkenin gurur duyduğu bir sektördür"

Her platformda denizcilik sektörü temsilcileriyle istişare halinde olmaları gerektiğini belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Denizcilik sektöründe geçmişe göre çok yol aldık, ciddi mesafe katettik. Ama bu mesafe bize yetmez. 500 milyar dolar ihracatı hedefliyorsak bunun olmazsa olmaz lokomotifi ulaştırma sektörüdür. Ulaştırma sektörünün de olmazsa olmazı, özellikle uluslararası taşımacılığın yüzde 80'ini oluşturan denizcilik sektörüdür. Çünkü sektör ülkenin gurur duyduğu bir sektör. Herhalde uluslararası çalışan, uluslararası piyasalara ve şartlara ayak uyduran bir numaralı sektör olması... Sektörün bileşenleri çok, hepsi birbirinin tamamlayıcısı... Bunun farkındayız. Biz de Bakanlar Kurulu'nda sektörün temsilcileri olarak, konuların savunucusu olmak adına önemli avantajlara sahibiz. Sizinle ne kadar istişare eder ne kadar gündeme taşırsak o kadar yol alırız."

Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın denizci olmasının sektör için avantaj olduğunu ifade eden Arslan, "Asıl önemli olan ise doğru istişareler yapıp ülkenin ekonomik imkanlarını dikkate alarak, bu imkanlar çerçevesinde fazla pay almak, alınan payı da doğru ve üst seviyede değerlendirmektir. Bize düşen israfa kaçmadan sektörün önünü açmak." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber