Hizmet tahsisli konut ve büyükşehir yasası

EÜAŞ'ta Hizmet Tahsisli Konutlardan Alınan Kira Bedeli Kaldırıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Temmuz 2016 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hizmet tahsisli konut ve büyükşehir yasası

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Tonbul, EÜAŞ'a bağlı işletmelerin belediye mücavir alan dışındaki hizmet tahsisli konutlarında oturan kamu görevlilerinden alınan kira bedelinin kaldırıldığını söyledi.

Toplu sözleşme hükümlerine göre, kamu kurumlarının, baraj, termik santral, maden sahası ve ocakları, fabrika, işletme, şantiye, trafo, enerji dağıtım ve iletim merkezleri, gar ve istasyonlar gibi yerlerde bulunan lojmanları, hizmet tahsisli konut statüsünde bulunduğu için kamu görevlilerine kira bedeli alınmadan tahsis ediliyordu.

Bazı kamu kurum ve kuruluşları tarafından, Yeni Büyükşehir Yasası gerekçe gösterilerek hizmet tahsisli konutlarda oturan kamu görevlilerinden kira bedeli talep edilmişti.

Maliye Bakanlığı'nın "büyükşehir yasasının, Kamu Konutları Kanunu ve Kamu Konutları Uygulama Yönetmeliğinde her hangi bir kısıtlamaya gerek görülmediği" görüşü ile çözüm için ilk adım atılmıştı.

Maliye Bakanlığı'nın bu görüşünün ardından, hizmet tahsisli konutlarda oturan kamu görevlilerinin ödediği kira bedeli ilk olarak EÜAŞ'ta kaldırıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Maliye Bakanlığı'nın hizmet tahsisli konutlar ile ilgili verdiği görüşün ardından belediye mücavir alan dışındaki lojmanlardan alınan kira bedelinin kaldırılmaya başlandığını belirterek, " Kararı ilk uygulayan kurum EÜAŞ'a bağlı Karakaya Hes İşletme Müdürlüğü oldu. Hizmet tahsisli konutlarda oturan kamu görevlilerinden kira bedeli alınmayacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber