Gayrimenkul sertifikası heyecanlandırdı

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin metrekare satışının altyapısını hazırladıklarını ve düzenlemeyi Resmi Gazete'ye gönderdiklerini açıklaması gayrimenkul üreticilerine de umut oldu.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 15 Temmuz 2016 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gayrimenkul sertifikası heyecanlandırdı

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Bakanlıklar, Hazine, SPK ve Borsa İstanbul gayrimenkul sertifikası tebliğini oluştururken bizden görüş istedi. Biz de yazılı ve sözlü görüşlerimizi bildirdik. Konut alıcısı açısından son derece iyi bir uygulama. Üretici banka kredisiyle falan uğraşmayacak. İyi bir çalışma olacak" dedi. Sistemin inşaat halindeki projelerde uygulama yapılmasına olanak sağladığına dikkkat çeken Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas da, "Bu uygulama sektörün finansmanını da genişletecek. Gayrimenkulün tabanı milyonlarca insana açılacak" değerlendirmesinde bulundu.

STOKLAR ERİYECEK

Uygulamanın stoktaki konutların satış hızını artıracağına da dikkat çekildi. Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, "Gayrimenkul şirketleri stoklarından kurtulacak. Buradan elden edilecek kaynaklarla banka kredilerini kapatacak. Nakit girişi yeni yatırımlara girme imkanı da sağlayacak" dedi. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise bu tür çalışmaların sadece gayrimenkul için değil, diğer sektörler içinde olumlu etkisi olacağını söyledi.

FİYATLARA OLUMLU ETKİ EDER

Kuyaş Gayrimenkul Genel Müdürü Salih Sağında metrekare satışında yasal düzenlemenin konut fiyatlarına olumlu yansıyacağını kaydetti. Konut alımında yeni dönem başladığına dikkat çeken Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt ise dar gelirli vatandaşların yeni uygulama ile ev hayali kurabileceğine vurgu yaptı.

  1. Bilgilendirme tam yapılmalı
  2. İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan da konu ile ilgili ilk formülü kendilerinin şirket olarak geliştirip uyguladığını hatırlatarak, "Yasal altyapısının hazırlanması ve uygulamanın genele yayılacak olması sektöre ivme katar. Ancak iyi işlemesi için üzerinde iyi çalışılması ve ve kamu personelinin bununla ilgili tam olarak bilgilendirilmesi şart" bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber