Kaymakamlıktan belediyeye para cezası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Derik İlçe Kaymakamlığı, Yardım Toplama Kanununun belirli maddelerini yerine getirmeden selden zarar görenler için yardım kampanyası başlattığı gerekçesiyle Derik Belediyesine 669 YTL para cezası verdi.

Kaymakamlıkça, Belediye Başkanı Ramazan Kapar'a gönderilen yazıda, 2869 sayılı Yardım Toplama Kanunu'nun 29/1. maddesine aykırı davranıldığının tespit edildiği belirtildi. Bu nedenle, bazı kanunlardaki cezaların idari para cezasına dönüştürülmesine dair kanun gereği, Belediye Başkanı Kapar'a 669 YTL idari para cezası verildiği kaydedilen yazıda, para cezasının da 30 gün içinde yatırılması gerektiği, aksi taktirde yasal işlem başlatılacağı bildirildi.

?BELEDİYE İZNİMİZİ BEKLEMEDEN YARDIM TOPLADI?

Kaymakam Cemil Kılınç, yaptığı açıklamada, belediyenin yardım kampanyası başlatmak için kendilerine başvuru yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

?Belediyenin, bölgemizde meydana gelen sel felaketi nedeniyle zarar gören vatandaşlara ulaştırılmak üzere yardım toplama konusundaki yazısını inceledik. Yazıda, Yardım Toplama Kanununun belirli maddelerinde belirtilen hususların yerine getirilmediğini gördük. Belirlenen eksikliklerin giderilmesini istedik. Ancak belediye bu eksiklikleri gidermedi. İznimizi beklemeden yardım topladı. Hatta Kaymakamlık iznini beklemeden basın açıklaması bile yaptı. Biz de gerekli işlemi başlattık.?

?YARDIM TOPLAMADIK?

Belediye Başkanı Ramazan Kapar ise kaymakamlığın verdiği idari para cezasının antidemokratik olduğunu savundu.

Sel felaketinin ardından zarar gören vatandaşlara ulaştırılmak üzere yardım toplamak istediklerini ve bu konuda Kaymakamlığa başvuruda bulunduklarını belirten Kapar, şunları söyledi:

?Yardım toplama talebimiz; 'evraklarınızda eksiklik var' denilerek engellendi. Biz de yardım toplamadık. Vatandaşlar kendileri belediyeye giyim ve gıda malzemesi getirerek, bu malzemeleri selden zarar görenlere ulaştırmamızı istediler. Vatandaşlara, 'alın malzemelerinizi geri gidin' deseydik vicdanen rahatsızlık duyardık. Biz de belediye getirilen 1 kamyon gıda ve giyim malzemesini Batman'a ulaştırdık.?

Kapar, Kaymakamlığın verdiği idari para cezasına, Bölge İdare Mahkemesine başvuru yaparak itiraz edeceklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber