Memurdan bütçe protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye KAMU-SEN'e bağlı Türk İMAR-SEN üyesi bir grup, 2007 Bütçesinden ?memurlara yeterli kaynak ayrılmadığı? gerekçesiyle protesto eylemi yaptı.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı önünde toplanan sendika üyeleri, hükümet aleyhine sloganlar atıp, pankart açtılar.

Protesto gösterisine, Türkiye KAMU-SEN Genel Başkanı Bircan Akyıldız ile konfederasyona bağlı bazı sendikaların başkanları da katılarak, destek verdiler.

Türk İMAR-SEN Genel Başkanı Necati Alsancak yaptığı konuşmada, 2007 Bütçe Kanunu Tasarısı'nda Bayındırlık ve İskan Bakanlığına ayrılması öngörülen payın ?yetersiz? olduğunu öne sürdü.

Deprem ve afet bölgelerinde zor şartlarda görev yapan, Bakanlık çalışanlarının maaşlarının düşük olduğunu savunan Alsancak, şunları kaydetti:

?Ülkemizin kalkınmasında temel unsur olan ve ülke bütçesine önemli katkılar sağlayan Bayındırlık ve İskan Bakanlığına bağlı kurumların çalışanları, bilerek ve isteyerek yoksulluğa itilmişlerdir. Bakanlığa bağlı çalışanlar, yoksulluk sınırı altında maaşlarla çalışmakta, seyyar görev yolluklarını alamamakta ve 6 aydır ek ödenek beklemektedirler. 4 yıldır olduğu gibi bu bütçede de memur unutulmuştur.?

Alsancak, İller Bankasının ?anonim şirket haline getirilerek, yaptığı görevlerin uluslararası şirketlere verilmesinin önünün açılmaya çalışıldığını? da öne sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber