1.5 YTL'lik börek gaspına 15 yıl hapis istemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'da bir börekçi dükkanından yemek için bıçak zoruyla 1.5 YTL tutarında börek gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan gencin, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında, Hürriyet Mahallesi 100. Yıl Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bir börekçi dükkanından yaklaşık 3 ay önce bıçak zoruyla 1.5 YTL değerinde börek gasp ettiği iddiasıyla yargılanan Ramazan A. hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Kendisinin sokakta yatıp kalktığını, aç kalınca sözkonusu börekçiye gidip börek yediğini iddia eden Ramazan A., "Bekçi hacı amca, bana izin verdi. Ben olmadığım zamanda 'gel ye' demişti. Zorla almadım. En fazla 2 YTL'lik börek aldım. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.

İşyerinde bulunduğu sırada Ramazan A.'nın kendilerine, "Ben uyuşturucu kullanıyorum. Size zarar veririm. Börek vereceksiniz. İşyerinizin camlarını kırarım" diyerek tehdit ettiğini, kendilerinin de korkarak ona börek verdiklerini söyleyen Şerif N. ise, Ramazan A.'nın bir defasında da silah çekerek kendilerinden börek aldığını iddia etti. İşyeri sahibi Mehmet N., Ramazan A.'dan şikayetçi olmadığını belirterek, "Bu genci topluma kazandırmak istiyorum. Ceza verilmesini istemiyorum. Ben hakkımı helal ettim. Tedavi olması için yardımcı olacağım" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, Ramazan A.'nın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verdi. Duruşma, Ramazan A.'nın ruh salığının tespiti için ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber