İGSAŞ'ın kapatılmaması için işçiler fabrika önünde nöbet tutuyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2006 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde kurulu bulunan İstanbul Gübre Sanayi A.Ş'de (İGSAŞ) çalışanlar, üretimi durdurulan fabrikanın kapatılmaması için iş yeri önünde bekleyişlerini sürdürüyorlar.

Petrol İş Sendikası Kocaeli Şubesi Mali Sekreteri Nezih Güdelci, 2004'de özelleştirilen Türkiye'nin kendi alanında "en büyük ve rakipsiz" gübre fabrikası İGSAŞ'ın, 14 Aralık tarihinde fabrikayı alan firma tarafından kapatılacağını öğrendiklerini söyledi.

İşverenin, hammadde temininde zorlandığı için üretimi durdurduğunu, ardından da kapatma kararı aldığını ifade eden Güdelci, sendikanın 217 çalışanı bulunan fabrikada sorunun çözülmesi için birkaç kez girişimde bulunduğunu belirtti.

Güdelci, şunları kaydetti:

"Burada çalışanların hiçbir günahı yok. Neticede biz üretmek için varız. Hammadde gerekçe gösterilerek iş yerinin kapatılması bizim için bir gerekçe değildir. Patronun karşılaştığı bu sorun tabii ki globalleşmenin ve gümrüklerin açılmasının getirdiği bir sorundur. Önüne gelen ithalatçı oldu. Ayrıca, petrol fiyatlarının yükselmesi üretim maliyetlerini artırdı.

İGSAŞ, kapandığı zaman bundan köylümüzde çok büyük zarar görecek. Çünkü, Türkiye tüketiminin yüzde 50'sini İGSAŞ karşılamaktadır. Başbakan ile yapılacak görüşmede inşallah iyi bir gelişme olur ve üretime devam ederiz. Ancak, bu sağlanamazsa sendikal kimliğimizle öne çıkacağız."

İGSAŞ çalışanlarının "özelleştirme mağduru" statüsünü kaybettiğini dile getiren Güdelci, "İşten çıkarılmaları halinde tazminatlarını alacaklar, ancak işlerini kaybedecekler. Bu ortamda ve koşullar altında issiz kalmak son derece kötü bir olay" diye konuştu.

Güdelci, Türkiye'nin tek gübre üreticisi olan fabrikanın faaliyetine yeniden devam edebilmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini, aksi halde gelişmelerden kendilerinin sorumlu olmayacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber